Bővítik a sportbázist

Jövőre látnak hozzá a sportbázis felújításához | Fotó: Borszék önkormányzata

Tizenötmillió lejes beruházásra írt alá szerződést a múlt héten Borszék önkormányzata. Az Országos Beruházási Ügynökség (CNI) támogatásából több beruházást fognak végrehajtani.

Felújítják a stadion zöld füves pályáját, amelynek közelébe még egy műgyepes focipályát terveznek építeni, valamint két másik kisebb műanyag borítású pályát, amelyen teniszezni, kosarazni, valamint kézilabdázni lehet. Ezenkívül bővül a bázis egy 1000 személyt befogadó lelátóval is, mellékhelyiségekkel, öltözőkkel, raktárakkal ellátva. A sportbázis éjszakai világítást is kap, illetve egy 53 férőhelyes parkolóval is bővítik a területet – tájékoztatott Mik József, a város polgármestere.
A munkálatokat jövőre fogják elindítani. A fejlesztési minisztérium 15 millió lejjel támogatja a beruházást, az önkormányzat önrésze 2,86 millió lej.
Mik József polgármester elmondta, remélik, hogy a helyi sportélet fel fog lendülni így, szeretnének a gyerekeknek több sportolási lehetőséget nyújtani, edzőtáborokat tartani, illetve turisztikai szempontból sem elhanyagolható fontosságú a fejlesztés, hiszen az üdülővárost látogató turistáknak is pluszkikapcsolódási lehetőség áll majd rendelkezésükre.

Fórika Dóra

: an accessible web community