Bombarobbantás volt Csíkkarcfalván

Világháborús bombákat és lövedékeket semmisítettek meg szerda délelőtt Csíkkarcfalva határában az Olt Készenléti Felügyelőség tűzszerészei.

A küldetésben részt vett a közlekedésrendészet, a megyei csendőrfelügyelőség és a felcsíki község önkéntes vészhelyzeti szolgálata is – erről tájékoztatta lapunkat Alina Maria Ciobotariu, a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője.

Csíkkarcfalva határában azokat a világháborús bombákat és lövedékeket robbantották fel, amelyeket az év első felében a megye valamely településén vagy annak határában találtak.

Néhány héttel ezelőtt a Gyimesekben és Csíkszentmárton határában is találtak néhány világháborús bombát. Többek között ezeket is Felcsíkon robbantással és elektromos eljárással semmisítették meg az Olt Készenléti Felügyelőség tűzszerészei. Összesen 54 lőszert: két darab 82 milliméteres kaliberű bombát, egy bombastabilizátort, 50 kézigránátot és egy 122 milliméter kaliberű lövedékházat.

A készenléti felügyelőség tűzszerészei arra figyelmeztetnek, hogy ha valaki bombát talál, jelentse a 112-es segélyhívószámon. A lövedéket többek között tilos megérinteni, tűzbe tenni és szállítani.

HN-információ