2022. október 3, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Bevásárol a Dunărea

Folytatja keretének erősítését a Galaci Dunărea. A hazai jégkorongbajnokság címvédője egy csíkszeredai és egy fővárosi hokist igazolt le a napokban, ugyanakkor az ukrán légió is teljessé vált.

[dropcap]E[/dropcap]gyre komolyabban veszi a 2015/2016-os hazai jégkorongbajnokságot a Galaci Dunărea, a címvédő a napokban újabb két igazolást jelentett be. A csapat a héten már nem jégen edz, ugyanis egy ökölvívógála miatt a Duna parti csarnokban megállították a fagyasztóberendezéseket, és másfél hét után indítják újra a hűtőgépeket.
A galaci csapat kapusfronton is erősített, a hét elejétől már a Dunărea tagja Bogdan Popa is. A 30 éves hálóőr 2002-től véd felnőttcsapatnál, pályafutását a Bukaresti Dinamónál kezdte, a gárda megszűnését követően került a Sportul Studenţesc-hez, itt szerepelt az elmúlt tíz bajnoki kiírásban. A kapusnak nem a legjobbak a mutatói, a 2010/2011-es bajnokságban 10.34, a 2011/12-es kiírásban 6.44, tavalyelőtt az alapszakaszban 9.94, a rájátszásban 15.33, az elmúlt pontvadászatban az alapszakaszban 13.28, a rájátszásban 10.71-es a kapott gólátlaga mérkőzésenként. A kapus a 2014/2015-ös idényben összesen 24 mérkőzésen 265 gólt kapott. Popa mellett a 45 éves Radu Viorel, a 26 éves Lucian Hangan és a 20 éves Marius-Adrian Stoian lesz a Dunărea kapusa.
A hét elején Hildebrand Szabolcs is a galaciakhoz igazolt, a 20 éves csatár Csíkszeredából távozott a Dunăreához. Ifjúsági játékosként több bajnoki címet is szerzett az ISK Csíkszereda csapatával, a felnőttek között a 2012/2013-as idényben a Sportklub II. gárdájában szerepelt először, 27 meccsen 29 pontot (20 gól, 9 assziszt) termelt. A 2013/2014-es idényt a HSC-nél kezdte és a Gyergyószentmiklósi Progymnál fejezte be, a piros-fehéreknél 26 meccsen 39 pontig (17 gól, 22 assziszt) jutott. Az elmúlt évadban a HSC Csíkszeredában szerepelt, az U20-as román bajnokságban négy meccsen 14 pontot (11 gól, 3 assziszt) szerzett, a felnőttcsapatban öt román bajnokin hat pontig jutott (3+3), a MOL Ligában viszont kevés játéklehetőséget kapott. Popa és Hildebrand érkezésén kívül Nagy István, Pál Zoltán, Lucian Oprea és Mircea Oniciuc igazolt a Dunăreához.
A galaci csapatnál teljessé vált az ukrán légió, Dimitrij Nimenko, Szergej Csernenko és Vitali Donika már két hete a Dunăreával edz, a múlt héten megérkezett Konstantyin Rijabennko is, a hét elején pedig Roman Scserbatyuk is megszerezte munkavállalási engedélyét és a román vízumot, így ő is csatlakozott a kerethez.

A 6. légiós
Hatra nőtt a MOL Liga-újonc MAC Budapest légiósainak száma, miután a hét elején megérkezett a csapathoz Jeff Hayes is. A 26 éves csatár a kanadai egyetemi ligából (CIS) igazolt a MAC-hoz, ahol az elmúlt öt szezon alatt meccsenkénti pontátlaga 1,01. A kanadai csatár végigjárta az OHL, majd a CIS ranglétráit, első profi évét pedig a MAC-ban tölti az alacsony termetű center. Ezzel teljessé vált a MOL Liga-újonc játékoskerete, már ami a felnőtteket illeti.
A budapestiek korábban a finn Niko Saarenpaa, a szlovák Tomás Klempa, az amerikai Drew Olson, valamint a kanadai Michael Quinn és Ian McDonald játékjogát szerezték meg.

Felkészülési meccsek
Ma este lejátssza első felkészülési mérkőzését a Brassói Corona, a barcaságiak 19 órától Debrecenben lépnek jégre. Szintén ma este Pöstyén ellen játszik az Újpest, az Acélbikák pedig Dunaújvárosban a Ferencvárost fogadják.
Holnap 19 órától újra játszik a Debrecen a Coronával, az este folyamán Gyetván lép jégre a MAC Budapest, az Újpest Érsekújváron szerepel, míg a DVTK-Jegesmedvék csapata Miskolcon a HK Bártfa gárdáját fogadja, az Acélbikák csapata pedig szombaton Léván játszik.
A HSC Csíkszereda augusztus 31-én játssza az idény első felkészülési meccsét, a csíkiak 20 órától Budapesten a Ferencváros ellen, szeptember 1-jén 19 órától pedig Debrecenben lépnek jégre.

HN-összeállítás

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Rongálás Csíkszentsimonban

Vandálkodást vett fel a csíkszentsimoni sportpályánál elhelyezett biztonsági kamera. A helyi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségén – derült ki az önkormányzat közösségi oldalán hétfőn...

Műtárgyak mesélnek a konferencián

A Haáz Rezső Múzeum idén már huszonkettedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Magyar Restaurátor Továbbképző Konferenciát Székelyudvarhelyen, ahová a helyi szakmai közösség mellett számos...

Nem cserél szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott

Edward Iordănescu továbbra is a válogatott edzője marad, szerződését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők végéig meghosszabbították – jelentette be hétfőn a honlapján a Román Labdarúgó-szövetség...

Legfrissebb