Bemutatkozott az intervencionális kardiológiai központ vezetője

Dr. Pintér József lesz az intervenciós kardiológai központ vezetője

Dr. Pintér József 2002-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, ezután a praxisát Magyarországon kezdte el belgyógyász kardiológusként. Jelenleg a Semmelweis Egyetem osztályvezető klinikai főorvosa. Széles körű szakmai tapasztalatait itthon tervezi kamatoztatni, példát mutatva más, külföldre elköltözött orvosoknak is.

A tervek szerint október végén adhatják át az európai szintű kardiológiai központot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A központ létrejöttében és felszerelésében nagy szerepet játszott az RMDSZ és a magyar kormány is. Az európai szintű intervencionális kardiológiai központ többek között a szívinfarktusban szenvedő betegek, a beültetésre vagy átültetésre várók számára nyújt majd minőségi, korszerű szolgáltatást.

A helikopter-leszállópálya és az intervencionális kardiológiai központ együttesen fog hozzájárulni ahhoz, hogy a betegeket már helyben is kezelni tudják – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. Leszögezik, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház folyamatosan fejleszti és bővíti szolgáltatásainak tárházát annak érdekében, hogy a megye lakosságát minőségi ellátásban részesítse.

HN-információ

: an accessible web community