2022. október 3, hétfő.
Hirdetés : an accessible web community

Bemutatkozik az FK

A második forduló mérkőzéseit rendezik a román labdarúgó harmadik ligában. Az FK Csíkszereda hazai környezetben is bemutatkozik, míg az FC Székelyudvarhely első kiszállása következik. Mindkét csapat vereséggel kezdett, ám ezúttal javítanának.

12_szfc_fk
Nem várnák meg a harmadik fordulót a pontszerzéssel a magyar csapatok

Első hazai mérkőzését játssza az idei szezonban az FK Csíkszereda a labdarúgó román bajnokság harmadik vonalában. Az Albu László–Ilyés Róbert edzőpáros dirigálta csíkiak Almásbalázsházát fogadják. Mint ismeretes, a csíkiak az első fordulóban 3–0-s vereséget szenvedtek a Nagyváradi Luceăfarul vendégeként, ám ezúttal javítanának és megszereznék az első pontokat. A soros ellenfél szintén nem kezdte jól a szezont, miután hazai környezetben 4–2-es vereséget szenvedett Máramarosszigettől.
A Székelyudvarhelyi FC első kiszállására készül. Az újonc udvarhelyiek letudták már az első hazai meccsüket, amely 2–1-es vereséget szenvedtek az Alsógáldi Industriától. Ezúttal a Zilahi FC vendégei lesznek. Botorok János edzett udvarhelyiek olyan csapattal találkoznak, amely ugyancsak vereséget szenvedett az első fordulóban Szászrégenben.
Mindkét csapatnak akkor lesz esélye a pontszerzésre, ha a védelmi hibákat kiküszöbölik.
A 2. forduló műsora: ma: FK Csíkszereda – Almás­ba­lázs­házi Luceafărul, Zilahi FC – Szé­kelyudvarhelyi FC, Fugyivá­sár­hely – Nemeszsuk; holnap: Ko­lozs­vári Sănătatea – Nagyváradi Lu­cea­fărul, Radnót – Dés, Alsógáld – Lé­nárdfalva, Máramarossziget – Szász­régen. Minden mérkőzést 17 órától rendeznek.

Pályán az ifik
Az FK Csíkszereda U19-es és U17-es csapatai az országos ifjúsági bajnokság második fordulójában hazai környezetben lépnek pályára. A csíkiak a Jászvárosi LPS korosztályos csapatait látják vendégül holnap. A nagyok 12, míg a kicsik 14 órától játszanak.

Kezdenek a lányok is
A múlt szezonban a Székely­udvarhelyi Vasas Femina együttese kivívta a jogot arra, hogy idéntől ott legyen a Szuperligában. A sorozat hétvégén kezdődik. Az eredeti tervek szerint a női Szuperliga 10 csapattal kellett volna rajtoljon, ám időközben a Brazi és az Alexandria visszalépett, és a szakszövetség a két kieső helyét nem töltötte be, így nyolccsapatos lesz a bajnokság. A bajnoki kiírás ezért megváltozott. A nyolc gárda oda-visszavágót játszik, aztán az első négy a play-offban az érmekért harcol, az 5–8. helyezettek pedig a play-outba kerülnek. Mindkét csoport még megmérkőzik oda-visszavágós rendszerben, az utolsó két helyezett selejtezőmeccset játszik másodosztályos gárdákkal a bennmaradásért. A Vasas Femina vasárnap 11 órától a Nagybányai SE-hez látogat, majd a második fordulóban a Real Craiova elleni idegenbeli meccs jön, míg az első hazai összecsapásra októberben kerül sor, amikor az Asociația Fotbal Club Fair-Play látogat Udvarhelyre.
A Székelyudvarhelyi Vasas Fe­mina kerete: kapusok: Kajtár Linda, Menyhárt Krisztina; védők: Krall Tímea, Péter Kata, Bartalis Barbara, Dezső Orsolya, Albert Klaudia, Barbu Andrea; középpályások: Geréd Erika, Balázs Csilla, Bíró Enikő, Bálint Réka, Papp Szidónia, Ambrus Beáta, Feleki Boglárka; támadók: Simona Caldare, Kecseti Hajnal, Márkon Kriszta, Tamás Tímea. Edzők: Dénes Jenő, Székely János és Tamás Géza.

Újabb forduló
A második játéknap mérkőzéseivel folytatódik a megyei labdarúgó-bajnokság hétvégén. A hét csapat közül ezúttal a Székelykeresztúri Egyesülés lesz szabadnapos. A műsor: holnap: Homoródalmási Homoród – Balánbányai Bányász (17); vasárnap: Székelyudvarhelyi Roseal – Csíkszentsimon (17), Maroshévíz – Gyergyószentmiklós (17).

HN-információ

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Rongálás Csíkszentsimonban

Vandálkodást vett fel a csíkszentsimoni sportpályánál elhelyezett biztonsági kamera. A helyi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségén – derült ki az önkormányzat közösségi oldalán hétfőn...

Műtárgyak mesélnek a konferencián

A Haáz Rezső Múzeum idén már huszonkettedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Magyar Restaurátor Továbbképző Konferenciát Székelyudvarhelyen, ahová a helyi szakmai közösség mellett számos...

Nem cserél szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott

Edward Iordănescu továbbra is a válogatott edzője marad, szerződését a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők végéig meghosszabbították – jelentette be hétfőn a honlapján a Román Labdarúgó-szövetség...

Legfrissebb