Belevágtak a felkészülés utolsó szakaszába

Érd után hazai jégen a gyergyói hokisok Fotó: Gyergyói HK / Facebook

Mind a négy székelyföldi jégkorongcsapat elkezdte jeges edzéseit a soron következő bajnoki idényre való felkészülés jegyében. A Gyergyói HK hazai jégen készül, míg a Csíkszeredai Sportklub, a Háromszéki Ágyúsok, valamint a Sapientia U23 a felcsíki műjégpályán. Felkészülési meccsek is körvonalazódtak, miképpen az is, hogy miként lesz pótolva a tavalyi szezonról elmaradt Román Kupa.

Az utolsó, ám a leglényegesebb szakaszába lépett a székelyföldi jégkorongcsapatok felkészülése, amelyek mindegyike a héten megkezdte a jeges tréningeket.
A Gyergyói HK játékosai hazai pályán kezdték meg a jeges edzéseket, ahol lassan a teljes kerettel tud dolgozni Szilassy Zoltán vezetőedző. Ugyanakkor a „jég szaga” nem újdonság a piros-fehéreknek, hiszen Érden már volt részük jeges edzésben. A csapat gerince egyben maradt, így a szakvezetés nagy átalakításokat nem kellett végrehajtson a nyáron. Ugyanakkor a klub hivatalosan is bejelentette, azt amit már korábban megírtunk, hogy Benedek Roland Galacon folytatja, míg Péter Zsolt is távozott az együttestől. Közölték azt is, hogy augusztus 19-én Miskolcon a DVTK Jegesmedvék ellen, augusztus 25-én Érden a HC Érsekújvár ellen, majd augusztus 29-én Debrecenben a helyi DEAC ellen meccselnek.
A Csíkszeredai Sportklub Csík­karcfalván kezdte meg a jeges edzéseket. Bár voltak arról híresztelések, hogy a sportolók nem kezdik meg a jeges felkészülést, amíg a járandóságuk nincs rendezve, de mégiscsak jégre álltak. Igaz, közben a klub is rendezni kezdte a tartozásait. Hozó Levente másodedző elmondása szerint napi egy jeges és egy szárazedzés szerepel a programban. A légiós játékosok érkezése a hónap végére várható, addig a hazai kerettel készülnek. A Sportklub első felkészülési mérkőzését Karcfalván tudja le a Háromszéki Ágyúsok ellen augusztus 19-én 18 órától, rá egy hétre pedig részt vesznek a Sapientia U23 által szervezett négycsapatos tornán, ahol a Bukaresti Steaua, valamint a Háromszéki Ágyúsok lesznek jelen..
Munkába álltak a Sapientia U23, valamint a Háromszéki Ágyúsok hokisai, mindkét csapat mind a jeges, mind a szárazedzéseket Csíkkarcfalván végzi.

Torna Csíkkarcfalván

A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a soron következő bajnoki idényben is több fronton lesz érdekelt. Az biztos, hogy az Erste Liga küzdelmei szeptember 16-án kezdődnek, ám a Csíkszeredai Sportklub halasztást szeretne kérni, ugyanis a Román Jégkorong Szövetség arra a hétvégére tervezi lebonyolítani a legutóbbi idényből elmaradt Román Kupa-meccseket.
Mint ismert, az A csoportból a Bukaresti Steaua jutott a fináléba, míg a B csoportban még hátravan a Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK találkozó. Utóbbi párharc győztese találkozik a bakákkal. A Sportklub – Galac mérkőzést szeptember 13. és 15. között kell lejátszani a Román Jégkorong-szövetség tájékoztatása szerint, míg a fináléra szeptember 17-én kerül sor. Mindkét mérkőzés helyszíne Csíkszereda lesz. A Román Kupa szabályzata viszont kitér arra, hogy a sorozatban csak olyan játékosok léphetnek pályára, akik a 2021/2022-es idényben az adott csapathoz voltak leigazolva. Kérdés, hogy ezt a szabályt a szakszövetség betartja-e majd… Egyébként erre kevés az esély.
A Gyergyói HK és a Sportklub ugyanakkor azon van, hogy szeptember elején már román bajnoki meccseket tudjon le, hogy a szezon hátralevő felében ne sűrűsödjön be a programjuk.

Darvas Attila

: an accessible web community