Beiratkozási módszertan előkészítő osztályba

A tanügyminisztérium pénteken meghatározta az előkészítő osztályba történő beiratkozás módszertanát a 2021-2022-es tanévre.

A tervezett menetrend szerint a tanfelügyelőségek március 17-én teszik közzé az iskolai körzeteket, a beiskolázási tervet és az indítandó előkészítő osztályok számát.
2021. március 29-e és április 28-a között a gyermekek szülei vagy törvényes képviselői kitöltik és benyújtják a beiratkozási űrlapot. A kérést abba az iskolába kell benyújtani vagy online elküldeni, amelyikbe a gyerek felvételét kérik.
Az elemi iskolába történő beiratkozás első szakaszára 2021. május 10-e és 20-a között kerül sor.
Május 10-e és 11-e között az országos bizottság feldolgozza a beiratkozási kérelmeket, és elosztja a gyerekeket az iskolai körzetek szerint.
Május 11-e és 18-a között feldolgozzák a kérelmeket az oktatási egységek szintjén, és az esetlegesen szabadon maradt helyekre besorolják azokat a gyerekeket, akiknek a felvételét más tanintézménybe kérték, mint a lakhely szerinti körzeti iskola.

Május 20-án közzéteszik az iskolákban és a tanfelügyelőség honlapján a beírt gyerekek névsorát és a szabadon maradt helyeket.
Május 21-én kezdődik az iratkozás második szakasza, amikor közzéteszik a tanfelügyelőség által kidolgozott eljárást, amellyel besorolják a gyerekeket a szabadon maradt helyekre.
Május 24-e és 31-e között, a szülők kérelmét lehetőség szerint figyelembe véve, elosztják a gyerekeket a megmaradt helyekre.
Június 4-én minden iskolai egységben kifüggesztik az előkészítő osztályokba felvételt nyert gyerekek végleges névsorát.

Szeptember 1-je és 10-e között rendezik azon gyerekek helyzetét, akik valamilyen okból kimaradtak a beiratkozásból.

Forrás: Agerpres