Beindult a nagyüzem az ifi kéziseknél

Sima győzelemmel kezdtek a fiú ifi 3-asok | Fotó: SZKA

A hétvégén megkezdődött a pontvadászat a korosztályos kézilabda-bajnokságokban is, az udvarhelyi fiúcsapatok kivétel nélkül győzelemmel hangoltak az új bajnoki idényre, a lányegyüttesek azonban nem bírtak a jóval esélyesebb ellenlábasaikkal.

A felnőttek után az ifjúsági kézilabdacsapatok számára is megkezdődött a bajnoki idény, az udvarhelyieknél a sort a fiúk nyitották, a Székelyudvarhelyi ISK ifi 2-es csapata pénteken a Vidombáki Sporting otthonában vendégszerepelt. Az Orbán Levente által irányított gárda 16–13-as félidő után 33–28 arányban múlta felül a Brassó megyeieket, a csapat legeredményesebb játékosa, Tódor Krisztián 15 találattal vette ki a részét a győzelemből.
Szombaton a nagyifjúságiak új edzőjükkel, Palatka Barnával kezdték meg a pontvadászatot, az ifi 1-es fiúcsapat Gyulafehérváron győzedelmeskedett, a félidőben 19–13-ra vezettek, a sok pontatlanság ellenére a hatgólos előnyt sikerült a végéig megtartani (33–27). Az udvarhelyieknél Lőrincz Botond tízszer, Vári Tamás pedig kilencszer volt eredményes. Hazai találkozóval kezdte el az új idényt a Székelyudvarhelyi Szejke SK ifjúsági 3-as korosztályos együttese. Kopacz István tanítványai szombaton délután a Bányai János Líceum sporttermében a Tricolorul Breazát látták vendégül, az első tíz perc után kezükbe vették a mérkőzés irányítását, és sima, tizenegy gólos diadalt arattak.
Szombaton délután az ISK-s lányok is színre léptek, a Mester Zsolt és Sándor Alíz által irányított gárda a Marosvásárhelyi VSK-t fogadta a Bányai János Líceum sporttermében. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a félidőben hat góllal vezettek, de a házigazdák a 42. percben egyenlíteni tudtak (20–20), innentől fej fej mellett haladt a két csapat, a végén a vásárhelyieknek jött ki jobban a lépés (27–31).
Az ISK ifi 3-as korosztálya a csoportfavorit Brassói Tran­silvania otthonában kezdte a bajnoki idényt, a mérkőzés pedig hozta a papírformát. A Sándor Alíz által felkészített udvarhelyi gárdának voltak jó pillanatai, de a győztes kiléte egy pillanatig sem volt kérdéses. A Cenk alattiak 21–8-as félidő után 41–17 nyerték a mérkőzést.

Eredmények

Ifi 1-es fiúbajnokság, F csoport, 1. forduló: Gyulafehérvári LPS–Székelyudvarhelyi ISK 27–33 (13–19).
Gólszerzők:
Lőrincz Botond 10, Vári Tamás 9, Menyhárt Barna 4, Geréb Zalán 3, Szabó Hunor és Szabó Lóránd 2-2, Seciu Lóránd, Kocs Csaba és Paniti Péter 1-1. Játszottak még: Pál Szabolcs, Buzogány Bence, Bence Tamás, Nagy Norbert és Albert Csaba.

Ifi 2-es fiúbajnokság, G csoport, 1. forduló: Vidombáki Sporting–Székelyudvarhelyi ISK 28–33 (13–16).
Gólszerzők: Tódor Krisztián 15, Szabó Zoltán és Máthé Zalán 5-5, Lurcza Dávid 3, Tornai Balázs és Sándor Kristóf 2-2, Lackó Botond 1. Játszottak még: László Ádám, Bogos Dávid és Lőrincz Dániel.

Ifi 3-as fiúbajnokság, H csoport, 1. forduló: Székelyudvarhelyi Szejke SK–Tricolorul Breaza 34–23 (15–10).
Gólszerzők: Kocsis József 9, Bodor Tas 7, Vajda Máté 4, Jenei Kristóf és Balogh Örs 3-3, Máthé Lóránd és Józsa Csaba 2-2, Jakab Bence, Bencze Kristóf, Kerekes Bence és Péter Botond 1-1. Játszottak még: Tánczos Csanád, Bíró Hunor, Ferenc Attila (kapusok), Ágoston Huba, Ambrus László.

Ifi 2-es lánybajnokság, E csoport, 1. forduló: Székelyudvarhelyi ISK–Marosvásárhelyi VSK 27–31 (9–15).
Gólszerzők: Kovács Emma 8, Katona Noémi 7, Udrescu Cleopatra 5, Máthé Klaudia 3, Parpulov Brigitta 2, Német Panna és Kádár Renáta 1-1. Játszott még: Geréb Amarillisz, Varga Krisztina, Simon Sára, Antonya Fanni, Seciu Orsolya, Nagy Renáta, Sándor Evódia, Nyisztor Edina.

Ifi 3-as lánybajnokság, H csoport, 1. forduló: Brassói Transilvania–Székelyudvarhelyi ISK 41–17 (21–8).
Gólszerzők: Katona Noémi 5, Sándor Evodia 4, Antonya Fanni 2, Sinka Bíborka, Varga Krisztina, Lőrincz Nikolett, Sebestyén Gabriella, Biró Boglárka és Nyisztor Edina 1-1. Játszott még: Geréb Amarillisz, Nagy Renáta, Crasneanu Alexandra, Tófalvi Petra, Szakál Boróka, Simon Sára.

Szász Csaba

: an accessible web community