Ballagás a Sapientia Csíki Karán: A szellemi felnőtté válást ünnepelték

Fotó: Vlaicu Lajos

Elballagtak a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának végzős hallgatói. A tavalyi búcsúztató ünnepség elmaradt, így az idén két évfolyam mintegy 300 végzőse dobta magasba a kalapot. „A szellemi felnőtté válásotok egybeesik a Sapientiájéval, a húsz esztendő számunkra is hatalom, köszönjük, hogy ennek a folyamatnak ti is részesei voltatok!” Ezt mondta a végzősöknek Dr. Lázár Ede az egyetem dékánja.

A ballagási ünnepséget szombat délelőtt az egyetem szomszédságában, Csíkszereda főterén tartották. A végzős hallgatókat a kísérő tanáraik mellett az egyetem és a város elöljárói is elbúcsúztatták. Az eseményen többek között Dr. Tonk Márton a Sapientia EMTE rektora, Dr. Lázár Ede a helyi kar dékánja, Korodi Attila Csíkszereda polgármestere, illetve Hargita Megye Tanácsa részéről Ferencz-Salamon Alpár köszöntötte a hallgatókat.

Dr. Lázár Ede kiemelte: a ballagás alkalmával a végzős diákok szellemi felnőtté válását is ünneplik.

Azt az értékteremtést ünnepeljük, amelynek a végére jutottatok, és amelyről hamarosan egy jó államvizsga-dolgozattal bizonyságot is tesztek. A szellemi felnőtté válásotok egybeesik a Sapientiájéval, a húsz esztendő számunkra is hatalom. Köszönjük, hogy ennek a folyamatnak ti is részesei voltatok! – mondta a csíkszeredai kar dékánja. A köszöntőbeszédek után a legjobb eredményeket elért hallgatókat díjazták, majd Járai Márk, a Halott Pénz együttes egyik frontembere egy mini koncerttel örvendeztette meg a végzősöket. A ballagási ünnepség a himnuszok eléneklésével zárult.

Vlaicu Lajos