2021. május 9, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Bajnokesélyes Erőss Koppány

Véget ért a kelet-európai moto­cross-bajnokság, a hazai pontvadászatból két dupla forduló van még hátra, ez utóbbiban harcol még a bajnoki serlegért Erőss Koppány. A csíkszeredai motoros remekül helytállt a nemzetközi mezőnyben is.

Két pontvadászatban is indult az idén Erőss Koppány, noha a motorsportokat is befolyásolta a koronavírus-járvány okozta teljes leállás. A csíkszeredai motocrossos idén a Top Cross Otopeni csapatához igazolt, mint mondja, a gárdánál nagyon jó a hangulat és jók az edzés- és a versenykörülmények is. Nem csupán csapatot, hanem versenygépet is váltott, idén egy 1250 cm3-s Yamahát nyergel a pályákon.

A kelet-európai bajnokság egy szerbiai, három bulgáriai és egy romániai versenyből állt, a csíki motoros az MX2 Junior kategóriában állt rajthoz és 76 ponttal a tizedik helyen zárt, úgy, hogy csak négy viadalon – nyolc futamon – indult.

– Szamokovban sajnos egy ugrást követően átestem egy csapattársamon és fel kellett adjam a viadalt, míg Troyanban az első futamon elromlott a motorom, így nem sikerült pontokat szereznem – mondta lapunknak Erőss Koppány.

A román bajnokságot ötfordulósra tervezte a hazai szakszövetség, de az már biztos, hogy nem lesz tízfutamos a pontvadászat, ugyanis a marosvásárhelyi forduló második futamát nem tartották meg. Erőss Koppány az MX2 Junior kategóriában 116 ponttal a második helyen áll, hátránya csapattársával, Mari­us Achim Popovici-csel szemben csupán egy pont. A csíki motoros szeptemberben a két ciolpani-i és a marosvásárhelyi futamon második lett, míg az elmúlt hétvégén két győzelemmel tért haza Ciolpani-ról. A bajnokság utolsó előtti fordulójának a hétvégén Sepsiszentgyörgy ad otthont, a pontvadászat október 25-én Ciolpani-ban zárul.

– Természetesen a bajnoki cél a tét, ehhez viszont legalább két győzelemre van szükségem – mondta a csíki pilóta. Hozzátette, a járványügyi helyzet miatt nem lehet tudni, mikor ér véget a bajnokság, éppen ezért fontos lenne, hogy Sepsiszentgyörgyről két futamgyőzelemmel térjen haza.


Kapcsolódó cikkek:

Több mint 5500 személyt oltottak be ma délig a bukaresti oltási maratonon

A szervezők szerint péntek délután óta 5547 személyt immunizáltak, 2261-et a Palotacsarnokban és 2186-ot a Nemzeti Könyvtárban. A péntek délután négy óra és hétfő reggel...

Fakitermelőket bírságoltak

Panasz alapján a Környezetőrség biztosai két erdőkitermelési munkálatokkal foglalkozó vállalkozást ellenőriztek a Nagy Kürüc telep határában. A helyszíni vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az erdőkitermelési munkálatokat...

Elegendő az oltóanyag a nyájimmunitás eléréséhez

Románia garantáltan elegendő oltóanyagot kap a nyájimmunitás eléréséhez - jelentette ki péntek este a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke. Dr. Valeriu Gheorghiţă...

Legfrissebb