Hirdetés

Bajnokavató vagy egyenlítés

Jókor, jó időben érkezett gólokkal mattolta a Gyergyói HK a Ferencvárost a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén, és elodázta a zöld-fehérek sorozatgyőzelmét, egyszersmind életben tartva a piros-fehér reményeket.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bajnokavató vagy egyenlítés
Inkább volt küzdelmes, mint látványos a meccs Fotó: Veres Nándor

Úgy érkeztünk el a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik, gyer­gyó­szentmiklósi, mérkőzéséhez, hogy a Ferencváros a bajnoki trófeáért lép jégre a Gyergyói HK ellenében, hiszen összesítésben 3–1-re vezetett. A piros-fehérek így pengeélen táncoltak. Az ötödik mérkőzés merőben más volt, mint a korábbi négy, hiszen a tét alaposan rányomta bélyegét a játék képére. Mindkét alakulat nagyon defenzív játékot mutatott, és bár nem mondható, hogy a kapuk nem forogtak veszélyben, de korántsem oly mértékben, mint korábban.
A jeget Bodó révén a Gyergyói HK törte meg mintegy fél perccel a harmad végét jelentő dudaszó előtt. A második felvonás, hasonlóan az elsőhöz, igencsak óvatos játékot és egy újabb harmad végi gyergyói találatot hozott. Ezúttal 11 másodperccel a vége előtt.
A zárófelvonás egy gyors gólváltással indult. Innentől kezdve pörgősebbé vált a meccs. A kényszerhelyzetben levő Fradi ment előre, míg a GYHK kontrázott. A kitámadó vendégek végül még két alkalommal beleszaladtak a késbe, és vereséggel készülhetnek a hatodik meccsre.
A GYHK így zárkózott összesítésben, ám továbbra is a Ferencváros van előnyben, és ma a győzelemért léphetnek jégre. Kérdés, ki tud többet és jobban pihenni a hatodik mérkőzés előtt.

Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés
Gyergyói HK – Ferencváros 5–1 (1–0, 1–0, 3–1). Gólszerzők: Bodó (20.), Sylvestre (40.), Marttinen (43.), Vincze P. (54.), Orbán (57.), illetve Kulmala (43.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Ferencváros javára.
Ma játsszák (6. mérkőzés): Ferencváros – Gyergyói HK (19.30). Ha kell: péntek (7. mérkőzés): Gyergyói HK – Ferencváros (18.15).

Mestermérleg
Szilassy Zoltán, Gyergyói HK: „Fordított koreográfia valósult meg, mint az előző mérkőzésen. Lőttünk két gólt, és amikor a Fradi nyomás alá helyezett minket, akkor is újabbakat szereztünk. Nem mindig a domináns csapat nyer, hanem akinek szerencsésebben pattan a korong. A fájdalomtűrő képességünknek nagyon magasnak kell lennie, és vissza szeretnénk hozni a szériát Gyergyószentmiklósra.”
Fodor Szabolcs, Ferencváros: „Nagyon jól kezdte a Gyergyó a meccset, mi túlságosan finomkodtunk az elején, és nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Az erdélyiek megmutatták, milyen jó csapatuk van, megérdemelték a győzelmet. A play off ilyen, nem mindig az a csapat szerzi a gólt, amelyik éppen jobban játszik. Muszáj lesz regenerálódnunk szerdáig.”



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!