Az udvarhelyszéki gazdaság fellendítése a cél

Üzleti kapcsolatok építésére is jó az Őszi Vásár. Tartalmas program hétvégére Fotó: Asztalos Ágnes

Megnyílt tegnap délelőtt a székelyudvarhelyi ősz egyik hagyományos rendezvénye, a nemzetközi kiállítás és vásár a Sportcsarnokban és környékén. Mától borfesztivál, a székely termékek fesztiválja is csatlakozik a rendezvényhez, illetve kulturális-szórakoztató programok várják az érdeklődőket a minifocipályán.

Már délelőtt benépesült a Sportcsarnok és a körülötte lévő tér, a belső tér pedig teljesen megújult látvánnyal fogadja az érdeklődőket. Orosz-Pál Levente, a rendezvénysorozat főszervezője közölte, hogy összesen mintegy 150 kiállító kínálja és mutatja be termékeit, illetve szolgáltatásait egészen vasárnap délutánig. A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózatnak köszönhetően mintegy 300 négyzetméteren magyarországi cégek rendezkedtek be. A nyitónapon minikonferenciára hívták a vállalkozókat a Hargita Business Center vállalkozói inkubátorház konferenciatermébe, ahol szakmai előadások hangzottak el, és találkozhattak egymással a térségben tevékenykedő, illetve a máshonnan érkező vállalkozók, üzletemberek.

Akárcsak az előző években, idén is része a rendezvénysorozatnak az Auto Expo, azaz az autók és kellékek kiállítása a Sportcsarnok mellett. Az egyéb szabadtéri programok ma kezdődnek: 17-dik alkalommal tartják meg a borfesztivált, és 11-dikszer jelentkezik a Székely Termékek Fesztiválja. A szervezők az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanáccsal (UIET) közösen szüreti bált is rendeznek, a lényeg, hogy három napon át a városi minifocipályán változatos kulturális, szórakoztató program is várja az érdeklődőket.

A térség legrangosabb gazdasági eseményének számító Őszi Vásárnak ez már a 28-dik kiadása, célja pedig változatlan: a város és környékének gazdasági fellendítése. Egyévnyi kényszerszünet után a Koope Kft. hozta tető alá a rendezvénysorozatot, amelynek főtámogatója a megyei önkormányzat. A programot az Őszi Vásár Facebook-oldalán vagy honlapján lehet böngészgetni

Asztalos Ágnes