2021. június 24, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Az FK Csíkszereda csapatai nem kaptak gólt a hétvégén

Ritka teljesítményt tudhatnak maguk mögött az FK Csíkszereda labdarúgói: sem a felnőtt-, sem pedig az utánpótlás-csapatok nem kaptak egyetlen gólt sem a hétvégi fordulók során. Míg a felnőttek egy gólt szereztek, addig a három ifjúsági csapat összesen hússzal terhelte meg az ellenfelek hálóját, ebből csak kilenc találat született Csíkszeredában.

Nem mindennapi teljesítménnyel zárták az FK Csíkszereda labdarúgócsapatai a hétvégét: a klub felnőtt- és három utánpótlásgárdája úgy nyerte meg a kiírt mérkőzéseit, hogy nem kapott gólt, ám az ellenfelek sírhattak, hiszen huszoneggyel terhelték meg a székelyföldiek a kapujukat. A legrosszabbul az egyik legnevesebb romániai focis által alapított akadémia, a craiovai Gică Popescu Akadémia két csapatának labdarúgói jártak, őket hazai pályán páholták el a piros-feketék, az U19-es és az U17-es csíkiak összesen tizenegy rúgott góllal távoztak az oltyán városból.
A 2. Liga felsőházi rájátszásának felén túl van az FK Csíkszereda, a bajnokság második felének első részében egy győzelem, egy döntetlen és három vereség Valentin Suciu tanítványainak mérlege, a pénteken kezdődő visszavágók első fordulójának utolsó meccsét játsszák majd a csíkiak: szombat este a Rapid ellen idegenben lépnek pályára Valentin Suciu tanítványai, a találkozót a Digi, a Telekom és a Look Sport is élőben közvetíti.
A csíkiak utánpótláscsapatai közül csak az U16-os korosztály volt vendéglátó, ám lehet, hogy ez a nagyszebenieknek nem tetszett. Az FC Hermannstadt gyakorlatilag csak az első négy percben volt egyenlő ellenfele a Kurucsai Milán által edzett csíkiaknak, fél óra alatt már 5–0 volt az eredmény az FK javára. Csoda, hogy csak egy kilencest kapott a nagyszebeni csapat. A kilenc gólból Vajda és Lőrincz neve mellé kettőt jegyeztek, míg Orbán, Búza, Tamás, Karácsony és Ambrus egyszer volt eredményes.
Craiován is sokáig fogják emlegetni az FK focisainak a Gică Popescu Akadémia labdarúgóival vívott meccsét. Az U19-es csíki csapat már a második percben vezetett, negyedóra után már kettő volt a vendégek előnye, az utolsó találat a 71. percben esett, ezt egy oltyán fiú rúgta, csak nem az ellenfél, hanem saját kapujába. Az első két gólt Szabó és Baga szerezte, a sikernek köszönhetően pedig Demény Norbert tanítványai tetemes előnnyel vezetik a pontvadászatot. Az U17-es csíki focisok sem kegyelmeztek az oltyán csapatnak, igaz, ezen a meccsen negyedórát kellett várni az első találatra, a gólzsák a második félidőben aztán kiszakadt, ezt bánhatták nagyon a Gică Popescu Akadémiánál. Bajkó Barna csapatából Varga és Musca kétszer, míg Precup, Csáki, Dobrean és Sándor talált a craiovaiak kapujába.

Egy siker, egy vereség
Ha lehettek volna nézők a szezon során a stadionban, akkor a hétvégén búcsúztak volna szurkolóiktól a Székelyudvarhelyi FC focisai, hiszen a gárda a 3. Ligában utoljára játszott vendéglátóként a hétvégén. A Küküllő-partiak viszont rangadót nyertek az Olimpic Cetate ellen, Bálint a 26., János a 74., Szfárli a 89. percben vette be a barcarozsnyóiak kapuját, így a két csapat helyet is cserélt a tabellán. Az SZFC Giurgiuban zárja a 2020/2021-es labdarúgó 3. Liga kiírását, az utolsó fordulóban az Astra II. ellen lépnek pályára Florin Stângă tanítványai.
Egyelőre nem sikerült a Vasas Feminának győznie a női labdarúgó 1. Liga rájátszásában. A székelyudvarhelyi lányok a hétvégén a borgóprundi Heniut fogadták, s noha a vendégek elvitték mind a három pontot, a két csapat közötti csata szoros volt. A vendégek a 2. percben büntetőhöz jutottak, ezt Boroș értékesítette is, két perccel később a Vasas Femina is kapott egy lehetőséget, ám a tizenegyest Vlădulescu elhibázta. A második félidő elején Boroș duplázott, a hazaiak pedig hiába támadtak, még a szépítés sem sikerült nekik.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Otthon a jövőnek: hivatalosan is felavatták a farkaslaki Tündérkert Napköziotthont

Ünnepelni gyűlt össze Farkaslaka lakossága, kicsik és nagyok egyaránt, ugyanis ma délután hivatalosan is átadták a Tündérkert nevet viselő napköziotthont. Az újonnan épült oktatási intézményben...

Tűz ütött ki Balánbányán: egy szoba teljesen kiégett

Tűz ütött ki szerdán kora reggel egy balánbányai lakóépületben. A ház tulajdonosa, egy 77 éves beteg, idős nő könnyebb kéz- és arcsérülést szenvedett.  A...

Újjáépítik a csíkborzsovai kultúrotthont

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős szaktárca 5,1 millió lejt ítélt oda Csíkborzsova művelődési házának felújítására – jelentette be Cseke Attila. „Az RMDSZ kormányzati szerepvállalása...

Legfrissebb