Az FBI szakértői kiképzést tartanak a román korrupcióellenes rendőröknek

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei tartanak két webináriumot a román belügyminisztérium korrupcióellenes főigazgatóságán (DGA) dolgozó rendőrök számára. A webkonferencián szlovén, koszovói és moldovai szakértők is részt vesznek.

A DGA szerdán tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a 16 korrupcióellenes rendőr képzése a Nemzetközi Rendészeti Akadémia (International Law Enforcement Academy – ILEA) budapesti intézménye szakembereinek szervezésében történik, az USA bukaresti nagykövetségének támogatásával. Az első webináriumot március 22-e és 25-e között, a másodikot április 20-21-én tartják.

A résztvevők az információk összegyűjtése és elemzése, a korrupciós bűncselekmények kivizsgálása, a stratégiai vezetés, a korrupciós bűncselekmények kivizsgálása érdekében folytatott nemzetközi együttműködés módozatairól sajátíthatnak el tudásanyagot. Szó esik a vonatkozó törvényi keretről, a szakterületen foglalkoztatott rendőrökkel szembeni etikai és magatartásbeli követelményekről, valamint arról is, mit lehet tenni a korrupciós tettek motivációjának csökkentésére.