Az első oltási központ

Csíkszeredában is elindult az oltási kampány tegnaptól. A három oltási központ közül az első a Kossuth Lajos utcában, korábban a mentőszolgálatnak helyet adó épületben nyitotta meg kapuit a lakosság előtt. 


Csíkszereda három oltási központja közül a Kossuth Lajos utcai, korábban a mentőszolgálatnak helyet adó, a megyei tanács tulajdonában levő épületben tegnap elkezdődött az oltási kampány. 

A további központok is hamarosan kinyitnak: az egyik az Akác utca 1. szám alatti, a városháza tulajdonában lévő ingatlanban, amely korábban a Közüzemek (Goscom) Rt. székháza volt, a másik pedig Zsögödfürdőn, a hajdani vendéglőben. Mivel olyan épületek álltak a városi, illetve megyei önkormányzat rendelkezésére, amelyek az utóbbi időben használaton kívül voltak, ezért sok felújítást igényeltek.

− Az épületekben szükség volt a fűtésrendszer, villanyhálózat, vízellátás, az internet-hozzáférés kialakítására, valamint új bútorzatra is. A Kossuth Lajos utcai központra a megyei tanács összesen 150 ezer lejt költött – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

A Kossuth Lajos utcai központba a csíkszeredaiakat várják, a másik kettőben pedig a vidéki lakosságot. Az oltási kampány második szakaszában a 65 éven felüliek és a krónikus betegek jogosultak a vakcinára, ezért összeszámolták, hogy hány, ebbe a csoportba tartozó személyre számíthatnak a másik két oltási központban. Alcsíkról összesen 4567, Felcsíkról pedig 5565 személyre számítanak.