Az első helyzetét kihasználta az FK

Temesváron szerezték meg első felsőházi győzelmüket a csíkiak FOTÓ: FACEBOOK/FK CSÍKSZEREDA

Megszerezte a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában első győzelmét az FK Csíkszereda: a piros-feketék Temesvárról gyűjtötték be a három pontot. A csíkiak gyakorlatilag első helyzetüket gólra váltották.

Először hagyta el győztesen a pályát a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában az FK Csíkszereda, a piros-fehérek szombaton Temesváron arattak sikert. A találkozó hamar eldőlt, az egyetlen gólt a csíkiak egykoron Temesváron játszó focisa lőtte.
A sereghajtó ASU Politehnica edzője ugyan lemondott, de ezt a klubvezetés nem fogadta el, így Dan Alexa irányította a temesváriakat a kispadról, ám a keretből Mera, Popovici, Cioinac és Munteanu is kimaradt. A lila-fehérek sereghajtóként várták az FK-t, ám mindkét csapat az első győzelmére hajtott. A hazaiak hagyták ki az első helyzetet, a hetedik percben Axente 25 méterről végzett el szabadrúgást, Gyenge kissé bizonytalanul, de kivédte a lövést, a csíki védelem pedig végül szögletre mentett. A piros-feketék viszont jobban jöttek ki az első helyzetüket követően: a 14. percben egy csíki támadás végén Takács baloldali beadását követően mintegy öt méterről Marvin Schieb juttatta a labdát a bánságiak kapujába. A csíki játékos volt csapata ellen szerzett gólja egyébként három pontot ért, mint kiderült. Az első félidőben Jebari még két szabadrúgásból próbálkozott a gólszerzéssel, de lövései nem voltak pontosak, az 50. percben viszont a temesváriak kapusának kellett nagyot mentenie, egyébként ez volt a találkozó utolsó, valamire való helyzete. A rájátszás felénél a csíkiak 36 ponttal az ötödik helyről várják a folytatást. Eredmény: Temesvári ASU Politehnica – FK Csíkszereda 0–1 (0–1).

HN összeállítás