Az egész éves munka elismerése a Pedagógusnap

A Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar első fellépése éppen egy éve, a Pedagógusnapon volt

Idén második alkalommal hívták közös ünneplésre a gyer­gyó­szent­miklósi pedagógusokat. A rendezvényt a Vaskertes Általános Iskola és a Gyer­gyó­szent­miklósi Fúvószenekar szervezte.

A Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar első fellépése éppen egy éve, a Pedagógusnapon volt
A Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar első fellépése éppen egy éve, a Pedagógusnapon volt

Tavaly hagyományteremtő céllal szervezték a Városi Pedagógusnapot Gyer­gyó­szentmiklóson, azért, hogy a pedagógusok munkájáért mondjanak köszönetet. Az eseményt idén is megszervezték.
– A pedagógus az a foglalkozási kategória, mely talán a legkevesebb pozitív visszajelzést kapja, ezért gondoljuk, hogy nagy fontossággal bír évente egy alkalommal ünnepélyes hangulatban elismerni a szakma szépségét, fontosságát, nélkülözhetetlenségét – mondta Bernád Ildikó szervező, a Vaskertes Általános Iskola igazgatója.
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Lászlófy Pál azt kívánta az ünneplőknek, legyenek példaképek. – Mint minden pedagógust, aki hittel és lélekkel dolgozik, nagyon sokan szeretnek, megállítanak az úton, mutogatják gyerekeiket, unokáikat, ennél nagyobb elismerés pedagógusnak nem kell – fogalmazott.
Görbe Péter főtanfelügyelő megköszönte a türelmet és kitartást.
– Adjon az Isten sok tiszta szemű fiatalt, hogy legyen, akit nevelni, munkájuknak legyen értelme – jegyezte meg a főtanfelügyelő.
Nagy Zoltán alpolgármester kiemelte, igen fontos munkát végeznek azok, akik gyermekeket oktatnak, nevelnek.
– A középszerű tanár magyaráz, a jó tanár indokol, a kiváló tanár szemléltet, a nagyszerű tanár inspirál – idézett egy írótól az alpolgármester, hozzátette, véleménye szerint a gyergyószentmiklósi pedagógusok mindezeket megteszik annak érdekében, hogy tanítványaik megállják helyüket az életben.
Az ünneplés jó alkalom volt a köszönetnyilvánításra is, azokat köszöntötték, akik hosszú évek után nyugdíjba vonulnak és a következő tanévet már nem az iskolában töltik.
A Vaskertes Iskola diákjai ünnepi műsorral ajándékozták meg az egybegyűlteket, a megalakulásának egyéves évfordulóját ünneplő Gyergyószentmikló­si Fúvószenekar pedig külön erre az alkalomra összeállított műsorral köszöntötte a pedagógusokat.

Lázár Hajnal