Autóbuszt vásárolt a gyimesbükki önkormányzat

Megkönnyítik a gyimesbükki gyerekek életét FOTÓ: OLTEAN PÉTER FACEBOOK-OLDALA

Magyar állami segítséggel vásárolt 34 személyes autóbuszt a gyimesbükki önkormányzat. A hegyvidéki településen nagy távolságokról kell bejárniuk a gyerekeknek az iskolákba, és ezt az állam által biztosított iskolabuszokkal nem tudták megnyugtatóan megoldani. Az autóbusz a hétvégén érkezett meg Gyimesbükkbe.

Naponta nagy távolságokról járnak a gyimesbükki gyerekek a település iskoláiba, a községben működő öt iskolabusz nem tudja biztosítani, hogy mindig mindenki időben odaérjen az oktatásra. Ennek megoldása érdekében a település önkormányzata egy autóbusz beszerzését határozta el, amit magyar állami segítséggel meg is tudtak valósítani. Mint Oltean Péter, Gyimesbükk polgármestere a Hargita Népe érdeklődésére elmondta: itthon nem volt arra lehetőség, hogy újabb iskolabuszt kapjon a község, ezért a magyar állam felé pályázott a község és sikerült az autóbusz-vásárlásra 10 millió forintot nyerni.
– A busz a hétvégén érkezett meg hozzánk, most intézzük a papírjait, a forgalomba íratását. Szeretnénk olyan járatot indítani a községben, amely adott útvonalon fog közlekedni, és segít a gyermekeknek eljutni az iskolákba és onnan haza – részletezte a községvezető.
Az autóbuszt nemcsak iskolaidőben, hanem a vakációk során is használni fogják, hiszen a gyermekek gyakran járnak kirándulni, táborozni, és eddig bérelt járművel oldották meg az utazásokat – tette hozzá a polgármester. Oltean Péter kiemelte: a busz vásárlásában sok segítséget nyújtott a gyimesbükki származású Rehó János, aki jelenleg Szolnokon önkormányzati képviselő. Ő volt az, aki felkarolta a gyimesbükkiek kérését, segített megtalálni a megfelelő pályázatot és az egész folyamatot végigkövette, tudtuk meg.
– Emellett hálával tartozunk dr. Kállai Mária országgyűlési képviselőnőnek, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár úrnak, a Dani Gergely iskola vezetőségének, a gyimesbükki önkormányzat alkalmazottainak, és nem utolsósorban Tankó Előd kántor úrnak.
– Köszönjük szépen, és Isten fizesse meg mindannyiuknak a közbenjárását! – mondott köszönetet Oltean Péter azoknak, akik segítettek az autóbusz megvásárlásában.

Farkas Endre

: an accessible web community