Augusztus végéig aszfaltoznak

Javában zajlanak az aszfaltozási munkálatok Parajdon, a forgalmasabb utcákkal hamarosan végeznek, a turisták által gyérebben látogatott részeket hagyják a végére, a tervek szerint augusztus végéig megújul a sóvidéki település utcarendszere.

Sz. Cs.
Nagyszabású projektről lévén szó, felbukkannak tervezési hibák, amelyeket menet közben kell orvosolni, időnként az érintett lakosok is türelmetlenségüknek adnak hangot, Bokor Sándor polgármester azonban elégedett a munkaütemmel, és türelemre int, augusztus végéig várhatóan végeznek Parajd utcáinak aszfaltozásával.
Parajdon tavaly, augusztus 10-én kezdődtek meg a a Vidékfejlesztési Alap 322-es kiírása által 2,5 millió lej értékű integrált projekt munkálatai, mely magában foglalja többek közt 9 km községi út aszfaltozását (és infrastruktúrájának kialakítását), az önkormányzat pénzügyi épületének és a régi kórház épületének felújítását is. Az uniós forrásokból finanszírozott beruházás során 16 utcát újítanak fel, sáncokat, átereszeket és kisebb hidakat is kiépítve, két fő útszakasz mentén és négy kisebb utcában járdákat is kialakítanak.
Tavasszal már leaszfaltozták a községközpont legzsúfoltabb részeit, a Bánya utat és az állomás környékét, még maradt néhány olyan rész, melyeken megfordulnak a turisták, a község gyérebben látogatott felső részeinek felújítását a következő két hónapban végzik el. Jelen pillanatban már túl vannak a munkálatok felén. Ha végeznek velük, Parajd utcáinak 95 százalékát aszfalt fogja borítani.