Átszervezik a hivatalt

Öt állást megszüntetett és további kilenc fegyelmi eljárást indított munkatársaival szemben a Hargita megyei önkormányzat. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: az intézkedésre azért volt szükség, mert  több beruházás elakadt, és emiatt európai uniós pályázatokról maradt le Hargita megye. A hivatalt átszervezik, és arculatváltásra is készül a megye vezetése.

A Hargita megyei önkormányzat átszervezésének része, hogy több vezetői állást is megszüntettek vagy alacsonyabb besorolásba helyeztek, a vezérigazgatóságok többségét pedig igazgatóságokká alakították át – közölte az elöljáró. 

Mint részletezte, a járványidőszak online munkavégzésének tapasztalataira alapozva gondolták újra a munkafolyamatokat és a megyei önkorányzat intézményi struktúráját. Ezenkívül arculatváltásra is készülnek. Az átszervezések célja a megyei önkormányzat hatékonyságának növelése, a munkafolyamatok optimalizálása.

− Csökkentenünk kell a bürokráciát, a járványidőszak erre rákényszerítette az intézményeket. Erre irányul az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programja is, hogy helyezzék a helyi önkormányzatok és megyei közegészségügyi igazgatóságok hatáskörébe a gazdasági tevékenységeket, az oktatás felfüggesztését és a települések karanténba helyezését – emelte ki Borboly Csaba. 

Az első lépés a hivatal új szerkezeti struktúrájának kiépítése, amelynek célja, hogy minőségi közszolgáltatást tudjanak biztosítani.  Az átszervezés részeként a Megyeháza Galéria koordinálását a Hargita Megyei Kulturális Központ veszi át. A menedzsment vezérigazgatóságot korábban két kisebb igazgatóságra osztották. A menedzsment és nemzetközi kapcsolatok igazgatóságra most az elemzőirodát helyezték át a gazdasági vezérigazgatóságról. A közigazgatási osztályt pedig a főépítészeti igazgatóságnak rendelik alá. A hivatal fokozatosan arculatváltáson is átesik. Ennek egyik első lépése egy új logó használata, amelyet a megyeháza homlokzatán lévő óra inspirált.