2021. április 18, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Asztalitenisz Európa-Kupa Székelyudvarhelyen: Továbbjutna a házigazda ISK-SZAK

Sajtótájékoztatón jelentették be tegnap, hogy hétvégén Székelyudvarhely ad helyet a férfi asztalitenisz Európa-kupának. A városi sportcsarnokban az ukrán bajnokcsapat, valamint a horvát ezüstérmes csapat méri össze tudását a helyi ISK-SZAK együttesével, amelynek a továbbjutás a célkitűzése.

Amint a csapat edzője, az ISK-SZAK vezetője, György István elmondta, a világjárvány miatt a szombaton és vasárnap zajló mérkőzéseket online közvetítik, nézők nem lehetnek a helyszínen. Szintén a világjárvány miatt lépett vissza a csoport negyedik tagja, a portugál Toledos. Két csapat jut a soron következő körbe, azaz a döntő tornára, ahol már a Bajnokok Ligájából búcsúzó klubok is csatlakoznak a mezőnyhöz.
A tegnapi sajtótájékoztatón Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere elmondta: a komoly, évtizedes munka gyümölcse beérett, hogy a város ismét felkerült Európa és a világ sporttérképére:
– Az ISK-SZAK hozzáállása, erőfeszítése kellett, hogy ismét eljussanak eddig, ezt pedig nekünk támogatnunk kell. Igaz, hogy jelenleg még nincs a városnak költségvetése, de a tanács fontosnak tartotta, hogy megszavazzon egy keretösszeget erre a tornára, az udvarhelyi csapat nemzetközi szereplésére – fogalmazott a polgármester.
Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bíró Barna Botond kifejtette, öröm számára, hogy az elmúlt években úgy tudtak megjelenni az esemény plakátján, hogy a megyei és a városi címer egymás mellett van:
– Bizonyíték, hogy ha egy munkához odaállunk, támogatjuk, akkor van potenciál, hogy európai színvonalra emeljük. Ez esetben ilyen az udvarhelyi asztalitenisz, ami jelen pillanatban a legsikeresebb sportág, egyre nagyobb a közössége és a közönsége – fogalmazott az elöljáró.
A program szerint szombaton 14 órától előbb az ukrán Fortune Kijev és a horvát Libertas Marinkolor csap össze, aznap 19 órától az Udvarhelyi ISK-SZAK az ukránokkal, vasárnap 10 órától pedig a fennmaradó ISK-SZAK–Marinkolor párharcot rendezik. Az első két helyezett jut a soron következő körbe.
– Három évvel ezelőtt indultunk el a második számú európai kupaporondon, egyre szebb sikereket értünk el, tehát nemcsak fellángolás volt: célkitűzésünk a továbbjutás. Két erős ellenlábassal küzdünk meg, az ukránok ellen a tavalyi kiírásban 3–2-re nyertünk, valószínű, hogy ők ezért most visszavágnának. A horvátok fiatal, huszonéves asztaliteniszezőkből álló együttes. Kiélezett csatára számítok, kis dolgok döntenek majd – mondta György István, az ISK-SZAK vezetője, edzője.
Az udvarhelyiek a Sebastian Loso, György Szilárd, Cservik Krisztián, Tamás Szabolcs, Sánduly Levente összeállítást nevezték. Az összecsapásokat élőben közvetíti az Európai Asztalitenisz-szövetség online tévéadója, az ettu.tv oldalon, valamint az ISK-SZAK Facebook- és YouTube-csatornája.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

Old Stuart, a játékok orvosa

Gyermekkora óta dédelgetett álmát valósította meg Ruszuly Ervin, amikor elindította az Old Stuart néven ismert vállalkozását. Mivel ennek építése még a kezdeti fázisban jár,...

Élünk és túlélünk

Sokáig gondolkodtam azon, hogy milyen közhasznú és társadalmilag fontos tematikán kellene eltöprengenem. Az internet tavaiban halászgatva szembetűnt, hogy márciust akár a művészek hónapjának is...

Nyolcvanezres tempónál tart a napi oltások száma

Az elmúlt 24 órában 81.178 személy kapta meg Romániában a koronavírus elleni vakcinát – derül ki a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV)...

Legfrissebb