Aszfaltoznak Újfaluban

Munkagépek az újfalvi utcákban. Önerőből modernizálnak Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Öt utca újul meg Gyergyóújfalu és a hozzá tartozó Tekerőpatak területén a következő hetekben. A község saját költségvetéséből finanszírozza a beruházást.

Aszfaltoznak Tekerőpatakon a Templom, a Gergely, az Elekes és a Farkas utcában, valamint Újfaluban a Botos és Mester utcában. Az összesen két kilométernyi útszakaszon előbb felmarják a felső réteget, kőalapot tesznek, és erre terítik majd az aszfaltszőnyeget.
– Mintegy kétmillió lejbe kerül a kivitelezés, a község saját bevételeiből fedezzük – mondta el érdeklődésünkre Egyed József, Gyergyóújfalu polgármestere. Az elöljáró azt is elmondta, az útjavítás már tavaly meg kellett volna történjen, azonban nem sikerült kivitelezőt találniuk az első kiíráson. Most ez az akadály elhárult. Az útjavítások során néhány hidat, átereszt is kicserélnek, és a vízelvezető árkokat is rendbe teszik. A víz és csatornahálózat már korábban kiépült ezekben az utcákban, így hosszú ideig érintetlen maradhat majd az új aszfaltréteg.
Alig néhány utca maradt aszfaltozatlan a községben, ezek modernizálására is pályáztak. – Van még néhány rövid utcácska, illetve Tekerőpatakon egy hosszabb út a gát felé, összesen négy kilométernyi hosszúságban, ezek felújítására az Anghel Saligny programból igényeltünk támogatást. Ha ezek is elkészülnek, gyakorlatilag nem marad aszfalt nélküli utca a községben – vázolta Egyed József.
A községvezetés arra kéri a lakosságot, hogy a most zajló munkálat ideje alatt az autókkal ne parkoljanak közterületen, mindennemű tevékenységet, amely a munkálatok lebonyolítását akadályozza, függesszenek fel és szabadítsák fel a helyet a gördülékeny munkavégzés érdekében.

Barabás-Pál Hajnalka

 

: an accessible web community