Aszfaltoznak Csíkszentmárton központjában

Mintegy másfél kilométeres szakaszt javítanak a községközpontban. Jó úton

[dropcap]C[/dropcap]síkszentmárton központjában, az úzvölgyi eltérőnél pénteken aszfaltozási munkálatok kezdődtek. A településen tulajdonképpen a 123-as megyei út két szakaszán dolgoznak: a központban 1,5 kilométer, valamint Szentsimon és Szentmárton között 3 kilométer hosszúságban javítják az utat. A két szakaszra kötött szerződés értéke összesen valamivel több, mint 1,2 millió lej.
Mint ismeretes, a megyei önkormányzat a karbantartási munkálatok keretében idén közbeszerzésre bocsátott egy két évre szóló kiírást aszfaltszőnyegek készítésére a megyei besorolású utakon, ami a gyakorlatban kátyúzást, majd ezt követően átlagosan 2 cm vastagságú aszfaltszőnyeg leterítését jelenti a meglévő régi aszfaltréteg egyenetlenségeinek kitöltésére, illetve egy rétegben, ugyanabból az anyagból terítik a 4 cm-es kopóréteget.
– Nyolc éve aszfaltoztak itt utoljára, pedig fontos szakaszról van szó – közölte a munkálatokat Gergely András polgármester társaságában megtekintő Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Hozzátette, úgy reméli, hogy a karbantartási munkálatok során még javíthatnak a Csinód, Úzvölgye felé vezető út állapotán is.

[box type=”shadow” ]40 km aszfalt 10,5 millióból A megyei utak javítását célzó kétéves keretszerződés értéke több mint 10,5 millió lej, amely 40 km egybefüggő aszfaltszőnyeg elkészítésére elegendő, idén 20-21 kilométernyi útszakasz javítását tervezik. Csík térségében még a következő szakaszokon végeznek vagy már végeztek munkálatokat a fent említett programból: 123B jelzésű út, Bánk­falva: 0,322 km; 125-ös út, Karcfalva–Jenőfalva: 0,700 km, Je­nőfalva–Szenttamás: 0,635 km; 113B jelzésű út, Lá­zár­falva: 1,474 km.[/box]

Mintegy másfél kilométeres szakaszt javítanak a községközpontban. Jó úton
Mintegy másfél kilométeres szakaszt javítanak a községközpontban. Jó úton

HN-információ

: an accessible web community