Árvízkészültséget rendeltek el Hargita megyében is

Illusztráció

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el kedden az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) az ország több folyószakaszára. Hargita megyében többek között az Olt, a Maros, a Tatros, a Kis- és a Nagy-Küküllő, valamint mellékágaik érintettek. A riasztás szerda délig érvényes.

A hidrológusok tájékoztatása szerint kedden 12 óra és szerdán 12 óra között villámárvizek alakulhatnak ki és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Visó és Iza (Máramaros megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Maros (Hargita és Maros megye), Suceava (Suceava megye), Moldva (Suceava és Neamţ megye), Beszterce (Suceava, Neamţ, Hargita és Bákó megye), Tatros (Neamţ, Bákó, Hargita, Kovászna és Vrancea megye), Putna (Vrancea megye), Bârlad (Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bákó, Vrancea és Galac megye) és Jijia (Botoşani şi Iaşi megye).

A figyelmeztetés szerint árvizek alakulhatnak ki kedd éjfélig a Kis-Szamoson (Bihar és Kolozs megye), a Sebes-Kőrösön (Kolozs és Bihar megye), az Aranyoson (Fehér és Kolozs megye), a Maroson (Fehér, Szeben és Hunyad megye) is.

Agerpres

: an accessible web community