Aranyászos családi nap

Közös munka. Az egész család számára kínálnak programot | Fotó: Aranyász Egyesület

Második alkalommal szervezik meg az Aranyászos családi napot Gyer­gyóújfaluban holnap. A szervező egyesület nevét viselő rendezvény célja elsősorban a közösségépítés, az Aranyász termékek és az egyesület tevékenységeinek ismertetése a falu számára — tájékoztatott Elekes-Köllő Márta, az egyesület tagja.

Az egynapos rendezvény számos közösségi programot kínál: tavalyhoz hasonlóan idén is lesz szilvásgombóc-készítés gyerekekkel együtt, lekvárfőzés, illetve bográcsos is készül. Családias hangulatú, interaktív beszélgetős előadást tart Fodor Mária, az egyesület egyik tagja a gyógynövények, fűszernövények széles körű felhasználásáról. Emellett helyi vásárral és gyermekfoglalkozásokkal várják az érdeklődő családosokat.

Fotó: Aranyász Egyesület

Az Aranyász Egyesületet – nevét a település környékén található Aranyász dűlő nevéről vette – 2012-ben alapította több mint tucat különböző tevékenységet gyakorló gyergyóújfalvi származású nő. Lekvárfőzéssel, za­kuszkakészítéssel, nemezeléssel és gyöngyfűzéssel foglalkozó tagok is társultak egymáshoz, ezeket a tevékenységeket és termékeiket próbálják népszerűsíteni.

Fotó: Aranyász Egyesület

Elekes-Köllő Márta úgy látja, az egyesület egyre jobban erősödik és teret nyer, hisz az általuk készített zakuszka kijutott egy németországi vendéglátóegységbe is, amit nagy lépés számukra.

Fotó: Aranyász Egyesület

Az általuk szervezett családi napot is annak reményében szervezik, hogy közösségépítő ereje lesz és nagyobb közönséggel ismertethetik meg a hagyományos termékeiket és tevékenységeiket.

Fórika Dóra

: an accessible web community