2021. május 9, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Andreas Valdix is marad

Kimagasló teljesítményt nyújtott a legutóbbi idényben. Az alapszakasz és csonka rájátszás során is hozta a meccs/pont átlagot a Gyergyói HK 35 esztendős légiósa.

Közel egy hónapig csend volt a Gyergyói HK jégkorongcsapatánál, amely idő alatt nem jelentettek be újabb játékosokat. Most két örvendetes hírrel is szolgáltak. Egyrészt a piros-fehérek máris jégre vonultak, miután a gyergyószentmiklósi jégpályát beüzemelték, és így a csapat elkezdhette a jeges felkészülést. Az erdélyi csapatok közül elsőként.

Második örvendetes hír, hogy a legutóbbi idényre szerződtetett svéd csatár, Andreas Valdix meghosszabbította szerződését. A 35 esztendős sportoló a legutóbbi idény alapszakaszában a GYHK legeredményesebb játékosa volt, 37 meccsen 38 pontot (13+25) termelt. Ezzel kiérdemelte, hogy a rájátszásban ő viselhesse az aranysisakot. A félbeszakadt rájátszás során 9 meccsen további 11 pontot (4+7) termelt újból bizonyítva, hogy nem hiába volt ő a piros-fehérek legeredményesebb játékosa.

– Andreas Valdix a 2020–2021-es szezonban is a Gyergyói Hoki Klub játékosa lesz! – ezzel a remek hírrel kezdhetjük augusztust. Svéd csatárunk úgy szerezte meg a házi gólkirályi címet és az ezzel járó aranysisakot, hogy az Erste Liga alapszakasz és a középszakasz 37 mérkőzésén 38 pontot termelt. Ehhez még 27-et tett hozzá 23 romániai bajnokin. És még csak ezután indult be: az Erste Liga-negyeddöntőben 7 meccsen 10 ponttal járult hozzá a továbbjutáshoz. Góljai is élményszámba mentek, de igazából a kivételes játékintelligenciája emeli ki őt a mezőnyből, az, ahogy képes meglátni a lehetőséget, és ezzel gólhelyzetbe hozni a társait – áll a GYHK közleményében.

A GYHK kerete

Kapus: Jordon Cooke, Szakács Szabolcs, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Igor Bobcek, Fe­rencz-Csibi Róbert, Góga Attila, Timur Raszulov, Fejes Nándor (MAC Újbuda)., Mitch Jones, Nagy Csaba, Kozma Zsolt.
Csatárok: Csergő Hunor, Péter Zsolt, Szabó Pál Krisztián (Hydro-Fehérvár AV19), Szigeti Ákos (MAC Újbuda), Silló Arnold (Dunaújvárosi Acélbikák), Eric Neiley (Atlanta Gladiators), Sára Tibor, Bíró Gergő (Brassói Corona), Mark Matheson (Nottingham Panthers), Barabás László, Benedek Roland, Elekes-Darabont Hunor Csaba, Ivácsony Roland, Jereme Tendler, Andreas Valdix.
Vezetőedző: Malcolm Ca­meron.
Másodedző: Szilassy Zoltán (UTE).
Kapusedző: Jukka Kontsas (MAC Budapest).
Távoztak: Antal Zsombor (csatár), Orbán Szilárd (hátvéd), Dmitrij Pesztunov (DEAC).


Kapcsolódó cikkek:

Több mint 5500 személyt oltottak be ma délig a bukaresti oltási maratonon

A szervezők szerint péntek délután óta 5547 személyt immunizáltak, 2261-et a Palotacsarnokban és 2186-ot a Nemzeti Könyvtárban. A péntek délután négy óra és hétfő reggel...

Fakitermelőket bírságoltak

Panasz alapján a Környezetőrség biztosai két erdőkitermelési munkálatokkal foglalkozó vállalkozást ellenőriztek a Nagy Kürüc telep határában. A helyszíni vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az erdőkitermelési munkálatokat...

Elegendő az oltóanyag a nyájimmunitás eléréséhez

Románia garantáltan elegendő oltóanyagot kap a nyájimmunitás eléréséhez - jelentette ki péntek este a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke. Dr. Valeriu Gheorghiţă...

Legfrissebb