Alkotnak és tanulnak

Alkotnak a gyerekek. Készülnek a barátságkarkötők Fotó: Fórika Dóra

„Vakáció másként” nevet viselő gyerektábor-sorozat kezdődött el hétfőn, Gyergyószentmiklóson — ismertette a Kinder Fókusz Egyesület elnöke, Ardelean Ildikó. A heti turnusokban zajló táborokban 7–14 éves gyerekek vesznek részt, minden héten más és más témával foglalkozva.

Az elmúlt héten Tehetséggondozó! címmel szerveztek tábort, ami az alkotásról szólt. A délutáni foglalkozások alatt a gyerekek kreativitásukat fejleszthették a feladatok során: különböző technikákkal rajzoltak, kollázsokat készítettek, gipszből öntöttek formákat, és ritmusgyakorlatokat is tanultak.
A főszervező ötlete alapján, a táborozók minden évben létrehoznak valami maradandót. Tavaly társasjátékok kerültek ki a gyerekkezek alól, idén a rajzaikat alakították kártyapaklivá, ami egy multifunkciós játékkártya lett. A megduplázott rajzokkal és a Kinder Fókusz Egyesület logójával ellátott joker kártyával memóriajátékot vagy Feketepétert is lehet játszani, de a kreatív rajzok még akár Dixit-kártyaként is szolgálhatnak – magyarázta a főszervező.
Az elkövetkezendőkben a Gazdálkodj okosan! nevű tábori héten a mai idők egyik legfontosabb témájába nyernek betekintést: a pénzügyi intelligencia alapjait próbálják megismertetni a szervezők, illetve a siker fogalmával és útjával fognak foglalkozni. Meggyőződésük, hogy a táborban lerakott alapok az eljövendő hétköznapokban segítségül fognak szolgálni a részt vevő gyerekeknek – ezekre tudnak majd építkezni mind az iskolai, mind az iskolán kívüli tevékenységek során.
A táborsorozat utolsó hete Ki a szabadba! néven zajlik, augusztus első hetén, ahol a gyerekek a környezetükben lévő lehetőségekkel ismerkednek szabadtéri játékok során, de az alkotás és kreativitás fejlesztése itt sem marad el. Erre még lehet jelentkezni az egyesület Facebook-oldalán.
Az egyesület köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának és az F&F Nyomda és Kiadónak a tábor és a kártyacsomagok létrejöttéért.

Fórika Dóra

 

: an accessible web community