Álhírek jelentek meg a Sepsi OSK-ról

Szurkolók eksztázisban. Valótlanságokat állítanak a Sepsi OSK-ról | Fotó: Sepsi OSK

Keményen fellép saját szurkolóival szemben és drasztikus szabályozást vezetett be stadionjában a Sepsi OSK vezetősége – legalábbis erről tudósított a Gazeta Sporturilor (gsp.ro). A háromszéki csapat vezetői cáfolták a megjelenteket.

Korábban sem melengette keblén a román (sport)sajtó a Sepsi OSK csapatát, a „derék” zsurnaliszták minden alkalmat megragadnak, hogy a székelyföldi csapatot és tulajdonosát, Diószegi Lászlót rossz színben tüntessék fel. Ezúttal azzal rukkolt elő a székelyföldi focit előszeretettel tollhegyére tűző gsp.ro, hogy a piros-fehérek vezetősége keményen fellép szurkolóival szemben, és drasztikus szabályozást vezet be a magyar állami támogatással felépített stadionjában.
A cikk szerint egy hónapos eltiltás vár a stadionlátogatástól azokra a drukkerekre, akik a stadionban dohányoznak vagy sértő módon adnak hangot véleményüknek. Azokat viszont, akik a klub vezetőségével szemben lépnek fel agresszív módon, két hónapra is eltilthatják a meccsek látogatásától, hasonlóan, ha valaki más szurkolókkal szemben lép fel fenyegető módon. A cikkíró szerint, ha valaki behatol a játéktérre, egyéves eltiltást kockáztat, ha pedig pirotechnikai eszközöket működtet, egy életre lemondhat a mérkőzésekről.
Mindezen túl a klub a rendőrség bevonásától sem riad vissza a rend fenntartása és a szabályok betartása érdekében – állítja keddi írásában a gsp.ro.
A megjelenteket Diószegi Lászlóra hivatkozva még tegnap megcáfolta a Sepsi OSK hivatalos szurkolói közösségi oldala. „A Székely Légió részéről Berkeczi Tibor telefonon kereste meg Diószegi Lászlót, aki elmondta: döbbenten és felháborodva fogadta a cikk megjelenését. Nem érti, mi volt a GSP szándéka ezzel a hírrel, de cáfolja a jelzett szabályzat létezését” – írták.
A Hargita Népe érdeklődésére Hadnagy Attila, a Sepsi OSK klubigazgatója elmondta: az írás csupa valótlanságot állít, nem készült ilyen jellegű szabályozás. A klubvezető szerint a cikkíró lefotózta a Sepsi nemzetközi mérkőzése alkalmával kötelező módon kihelyezett figyelmeztető táblákat, és az alapján írta meg a cikket.

Farkas Endre

: an accessible web community