Áldd meg az utánunk jövőket és anyanyelvünket!

Megemlékezés. Közel 30 személy gyűlt össze Fotó: Barcsa István

A Sütő András Baráti Társaság székelyudvarhelyi tagjai és az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány (EMIA) szervezésében megemlékezést tartottak szombat délben a Sütő András-szobornál. Az eseményt az író születésének tiszteletére tartották.

Közel 30 személy gyűlt össze szombaton délben a művelődési ház előtti Sütő András-szobornál. Fontos tudni, hogy a szobrot 2013 júniusában avatták fel. Lőrincz György író, az EMIA elnöke boldog életet kívánt a jelenlévőknek, hogy még sok hasonló találkozón részt tudjanak venni közösen. Az Áll a szobor című írását olvasta fel Lőrincz György.
– Ahogy az író mondta: nyelvéből kiesve az létének céljából is kiesik az ember. Sütő András azok közé a klasszikus íróink közé tartozott, akiknek szavait, gondolatait már sok esetben szállóigévé szelídítették – mondta Lőrincz György.
Kedei Mózes unitárius lelkész-esperes imájában köszönetet mondott a nagy íróért, aki nemcsak tehetségét adta a földért, a magyar népért, a nyelvért, hanem szemének fényét is. – Kérünk Atyánk, hogy áldd meg azokat, akik utánunk jönnek az élet nagy útján. Vezesd őket a megmaradás ösvényén. Áldd meg anyanyelvünket és népünket – mondta Kedei Mózes.
A megemlékezés koszorúzással ért véget.

Antalfi József

Megemlékezés. Közel 30 személy gyűlt össze Fotó: Barcsa István
Megemlékezés. Közel 30 személy gyűlt össze Fotó: Barcsa István