Aláírták a szerződést: bővítik Gyimesfelsőlok víz- és szennyvízhálózatát

Illusztráció

Kolozsváron új hidat építenek a Szamos fölött, Gyimesfelsőlokon a víz- és szennyvízhálózatot bővítik 21,5 millió lejből, Szilágy megyében a megyei utat korszerűsítik Kémertől Szatmár megye határáig.

A fejlesztési minisztérium összesen kilenc beruházásra, közel 90 millió lejre írt alá finanszírozási szerződést – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter az RMDSZ közleményében.

„Az RMDSZ által kezdeményezett közművesítési program segítségével alapvető közszolgáltatásokhoz biztosítjuk a hozzáférést, és fejlesztjük településeinket. A program kevesebb, mint egy évvel ezelőtt indult, most pedig elérkeztünk az első finanszírozási szerződés aláírásáig. Ez azt jelenti, hogy a közbeszerzési folyamatok lebonyolítása után indulhat az építkezés” – mondta a szaktárcavezető.

A fejlesztési minisztérium vezetője elmondta: az Anghel Saligny közművesítési program segítségével összesen 133 olyan víz- és szennyvízhálózati munkálatot finanszíroznak, amely több mint 300 000 lakoshoz juttatja el az alapvető közszolgáltatást ott, ahol ez eddig nem volt elérhető, felzárkóztatva ezáltal Romániát – ebben a tekintetben – az Európai standardokhoz. Gyimesfelsőlokon 21 525 733,95 lejt szánnak ezekre a munkálatokra. Cseke Attila hangsúlyozta: az Anghel Saligny program ugyanakkor a megyei utak korszerűsítésére is hiánypótló állami finanszírozást biztosít.

Az aláírt szerződések listája megtekinthető a minisztérium honlapján.

HN-információ

: an accessible web community