Akkreditált kulturális szakemberképzés Székelyudvarhelyen

Képünk illusztráció

A Human Reform Alapítvány, szakmai partnerségben a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal, és a Romániai Magyar Népfőiskolai Társasággal együttműködve, akkreditált kulturális szakemberképzést indít Székelyudvarhelyen. Felsőfokú végzettséggel a kulturális intézményi szakreferens képzésre lehet beiratkozni, középfokú végzettséggel közösségfejlesztő facilitátori végzettséget lehet szerezni.

Balla Zoltán alapítványi elnök közlése szerint első esetben a hangsúly a kulturális intézmények tevékenységének szervezésén, közművelődési és felnőttképzési programok kidolgozásán és kivitelezésén, egy település kulturális tevékenységének koordinálásán van.

A közösségfejlesztő képzés programjában elsősorban a beavatkozás és a közösségfejlesztés módszertana, a közösségi tervezés facilitálása és a Hackathon módszer szerepel.

Az indítandó csoportok felső létszáma 16 fő, és olyan személyek részére ajánlott, akik kulturális intézményekben, civil szervezetekben, netán önkormányzati szakreferensként közművelődési programok megvalósításában szeretnének dolgozni (részletek: hurefsrlodorhei@gmail.com, humanreform2@gmail, tel.: 0744-499863, 0756-221806), iratkozás 2021. március 19-ig.

A címkép illusztráció

A Forrásközpont közlése nyomán

HN-információ