Akcióban a Hargita megyei rendőrök

Illusztráció

Fát koboztak, jogosítvány nélküli, hamis iratokat bemutató sofőrt büntettek a kedden végzett ellenőrzések során a Hargita megyei rendőrök.

Épületek bontásából származó faanyag megfelelő papírok nélküli szállításáért büntettek Szentegyházán a Hargita Megyei Rendőrség munkatársai. A közúti ellenőrző akció során két teherautót tartóztattak fel és igazoltatták azok vezetőit. Előbb egy 37 éves homoródalmási férfi teherautóját állították meg, aki majdnem 5 köbméternyi faanyagot szállított. Az okmányok hiánya miatt 2000 lejes bírsággal sújtották a sofőrt, amelyet a 171/2010-es törvény értelmében szabtak ki. A másik esetben egy 53 éves Szatmár megyei sofőrt büntettek meg, aki szintén bontásból származó faanyag rakományát szállította megfelelő íratok nélkül. Őt a 41 köbméter faanyag miatt 15 ezer lejre bírságoltak. A hatóságok mindkét esetben lefoglalták a rakományokat, amelyek összértékét 100 ezer lejre becsülték.

Hamis személyi igazolványt mutatott be

További közúti ellenőrzéseket is tartottak kedden a rendőrök. Csíkszeredában a reggeli órákban igazoltattak egy idős, 70 éves férfit, aki autójával a város utcáin közlekedett. A rendőrség kérésére a sofőr bemutatta a személyi igazolvány másolatát, arra hivatkozva, hogy iratai egy másik autóban maradtak. Mivel a rendőrök különbségeket észleltek a férfi és az igazolványkép között, ezért tovább folytatták a nyomozást. Később a férfi bevallotta, hogy más valakinek a személyi igazolvány másolatát mutatta be, a vizsgálatokból az is kiderült, hogy az illető azért cselekedett így, mert nem rendelkezett autóvezetői engedéllyel. A férfi ellen bűnügyi eljárást indítottak a hatóságok engedély nélküli autóvezetés és hamis személyazonossági igazolvány használata miatt.

Évek óta kivonták forgalomból a járművet

Ugyancsak a csíki térségben végzett ellenőrzések során bukkantak kedden este a rend őrei egy, még 2017 decemberében forgalomból kivont járműre, amelyet egy 41 éves csíkkarcfalvi férfi vezetett. Az igazoltatás során arra is fény derült, hogy a járművön lévő rendszámot egy másik autóról szerelték át, amely szintén lejárt 2018-ban. A vétkes sofőr ellen eljárást indítottak- adja hírül közleményében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányág.

HN-információ