Akadozik a mozigépek beszerzése

A mozi bejárata. Várni kell a vetítésre

Új közbeszerzési eljárást írt ki Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a volt Transzilvánia mozi gépészeti felszerelésének megvásárlására, mivel a korábbi dokumentáció egyes műszaki javaslatai nem voltak megfelelők – tudtuk meg Antal Attila alpolgármestertől. A felújított moziterem tehát egyelőre nem nyeri vissza eredeti funkcióját.

A mozi bejárata. Várni kell a vetítésre
A mozi bejárata. Várni kell a vetítésre

Mint arról már korábban beszámoltunk a csíkszeredai önkormányzat ideiglenesen a Csíki Játékszín ügykezelésébe helyezte a volt Transzilvánia mozit, ez azt jelenti, hogy a színház próbateremként használhatja a mozitermet, illetve koncerteket és előadásokat látnak vendégül a teremben.
– Természetesen, ezeknek a feladatoknak az ellátásához megfelelő emberi erőforrásra is szükség van. A színház vezetősége egy kazánfűtő, egy takarító és egy jegypénztáros állás engedélyezését kérte az önkormányzattól, ebből mi egy takarítói posztot tudtunk adni az intézménynek – mondta az alpolgármester.
Antal Attila szerint a jelenlegi helyzet átmeneti, amint az épületben elindul a filmvetítés, további személyzet alkalmazására lesz szükség.
– Nem akarok ígéretekbe bocsátkozni, most indítottuk el másodszor a filmvetítéshez szükséges gépészet közbeszerzési kiírását, nem tudom, mikor érünk abba a fázisba, hogy Csíkszeredában elinduljon a filmvetítés. Mi mindenképpen tartjuk magunkat a pályázatban meghatározott feltételhez, és mindent megteszünk azért, hogy mozi legyen a városban – közölte Antal Attila.

Pál Bíborka