Ajándék a városnak

Régi vágyuk teljesült a városlakóknak. Rajtra kész a futópálya Fotó: László F. Csaba

Bár még akad némi tereprendezési munka a környéken, elkészült és átadták használatba az FK Csíkszereda új sportparkját. A városlakók örömére mindenki által használható futókört is építettek a létesítményhez.

Az elmúlt héten lezajlott V. Székelyföld OTP Bank Után­pótlás Labdarúgó Torna mérkőzéseivel vették használatba a labdarúgók az FK Csíkszereda sportparknak nevezett új edzőközpontját. A Nagyrét utcán túli térségben elkészült sportpark megvalósítása 11,5 millió lejbe került, és teljes mértékben a magyar kormány finanszírozta.
A létesítmény 20 ezer négyzetméternyi gyepszőnyegén helyet kapott egy szabványméretű centerpálya, valamint egy nagyobb területű, igény szerint felosztható gyepfelület, és helyet kaptak öltözőépületek, valamint egy 250 férőhelyes lelátó is. A központban játssza ősztől bajnoki meccseit az FK Csíkszereda első osztályú női csapata.
Ezenkívül a városlakók szempontjából talán a legnagyobb érdeklődést az válthatja ki, hogy a sportparkban építettek egy 600 méter hosszú és 1,5 méter széles gumiszőnyeggel borított futópályát is. A futópálya elkészült, azonban néhány apróság és a használat pontos szabályai még hiányoznak.
– Öltözködési és zuhanyozási lehetőséget fogunk biztosítani a futóknak. Vannak még kérdéses dolgok, szeretnénk például egy dísztavat is készíteni, amivel nem mindenki ért egyet, valamint a futókörhöz építenénk egy teraszt azért, hogy aki ott sportol, legyen lehetősége kulturált körülmények között leülni, pihenni – számolt be az elmúlt héten Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke egy sajtótájékoztató alkalmával. Hozzátette, mindez nem befolyásolja a sportpark funkcióit, a futballisták és a futók is használatba vehetik a létesítményt.
A sportpálya avatóján Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere köszönetet mondott azért, hogy a város közösségére is gondoltak az FK vezetői a beruházás során.
– Igény van arra, hogy biztonságos körülmények között, akár késő este is, védett felületen, komoly sportbázis környezetében lehessenek azok, akik szeretnek szaladni Csíkszeredában. Ezen a sportbázison ez megteremtődött – fogalmazott a városvezető.
A futópálya vasárnap kivételével mindennap a sportolni vágyók rendelkezésére áll. A Hargita Népe érdeklődésére Vizi Balázs, az FK marketingfelelőse elmondta: elkészült a futópálya programja és használati szabályzata. Ennek értelmében a pálya hétfőtől péntekig 6.30 és 11.00, 16.00 és 19.30, valamint szombaton 8.30 és 10.30 között használható. Hat éven aluliak a létesítményt nem vehetik igénybe, állatot, kerékpárt, rollert vagy hasonló eszközt tilos bevinni.

Farkas Endre

: an accessible web community