Adrian-Cristian Dobrică elismerése

Adrian-Cristian Dobrică mell­kassebész kapta Hargita Megye Tanácsa Eminescu-díját. Az elismerést tegnap, a Tíz év mellkassebészet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban elnevezésű konferencia alkalmával adták át. A mellkassebészet ugyanis egy évtizede működik az egészségügyi intézményben, ennek tiszteletére szervezték meg az online konferenciát.


Tíz év mellkassebészet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban cím-

mel konferenciát tartottak tegnap annak tiszteletére, hogy tíz éve működik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a mellkassebészeti szakág. Az eseményen dr. Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész szakorvos, a kórház megbízott kutatási igazgatója összegezte az elmúlt tíz év mellkassebészeti tevékenységét, valamint fotókkal is illusztrálta munkáját. 

Az eseményen a kórház orvosai is köszöntötték a szakorvost, beszámoltak arról, hogy a mellkassebészeti tevékenység hogyan és milyen mértékben egészítette ki saját tevékenységüket. Dr. Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész tízéves tevékenységét Hargita Megye Tanácsa Mihai Eminescu-díjjal tüntette ki. 

− Nagyon szépen köszönöm az elismerést, de a legfontosabb az, hogy továbbra is a lehető legjobban végezzük a dolgunkat. Legfontosabb, hogy megmentsük az emberek életét – emelte ki a mellkassebész szakorvos. 

A megyei önkormányzat ugyanakkor lapunkkal közölte: a Mihai Eminescu nevét viselő díjat minden évben azoknak a román anyanyelvű személyeknek adományozza Hargita Megye Tanácsa, akik hozzájárultak a megye fejlesztéséhez és a helyi problémák felismeréséhez, illetve megoldásához.