Abásfalvi fotóműhely

A tábor résztvevői. Folytonosság Fotó: Hátszegi Csaba

Fotósok gyűltek össze a ho­mo­ród­men­ti kis faluban, Abásfalván a múlt héten. Az augusztus első hetére megszervezett nemzetközi fotótábort hatodik alkalommal kezdeményezte a Homoród Fotóklub, idén a magyarországi és hazai művészek mellett katalán fotósok is felkeresték a tábort.

Ünnepi vacsorával és búcsúesttel zárták szombaton a hatodik alkalommal megszervezett nemzetközi fotótábort Homoródszentmár­ton községben. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a fotó-, tánc- és képzőművészeti táborokat befogadó Abásfalva adott otthont a művészeknek – közel egy tucat fotóklub képviseltette magát. Hátszegi Csabától, a Homoród Fotóklub elnökétől megtudtuk, idén a hazai és magyarországi művészeken kívül többen érkeztek Spanyolországból is a rendezvényre.
– A többnyire székelyföldi: Hargita, Kovászna és Maros megye klubjai mellett Uszódról, Gödöllőről, Sopronból és Budapestről voltak vendégeink, de Spanyolországból két katalán művész is felkereste a Homoródmentét – mutatott rá az egyre nagyobb célközönséget megszólító tábor hatáskörére Hátszegi.
A résztvevők csoportokban járták körbe a környéket, és a táborban készült alkotások révén igyekeztek elmenteni a környék látványvilágát: a Homoródmente építészeti és kulturális örökségét kutatták. A 2017-ben bejegyzett Homoród Fotóklub Egyesület rendszeresen kezdeményez önálló programokat és eseményeket, így hatodik éve már, hogy valamilyen formában, megszakítás nélkül sikerült megszervezni a nemzetközi alkotóműhelyt.

Demeter Adél-Hajnalka

: an accessible web community