A vizsgázók harmada szerzett diplomát

A vizsgázók harmada ment át az őszi érettségin, a részt vevő 851-ből 263 diák – derül ki a megyei tanfelügyelőség által szerkesztőségünkhöz eljuttatott statisztikából. Tízes és kilences jegyre érdemesített dolgozat egy sincs, de végleges eredmények a fellebbezések után, pénteken lesznek.

[dropcap]B[/dropcap]ár az őszi érettségire a tanfelügyelőség kimutatása szerint összesen 1019 diák iratkozott be, végül 851-en jelentek meg a vizsgán. Közülük négyet kizárt a vizsgáztató bizottság, így tegnap 847 személy pótérettségi eredményeit függesztették ki a megyei vizsgaközpontokban.
A tanfelügyelőség kimutatása szerint 584 tanulónak, a vizsgázók 68,63%-ának nem sikerült az őszi vizsgasorozaton sem diplomát szereznie, 263-an pedig (30,09%) átmentek a pótérettségin. A jegyekre lebontott kimutatásból kiderül, a dolgozatok 82,36%-a ötös alatti, ötös fölött írtak 103-an, hat, illetve 6,99 közötti minősítést kaptak 199-en. Tízes és kilences minősítés nincs, a legmagasabb jegy a nyolcas: 6-an kaptak nyolc, illetve 8,99 közötti jegyet a pótérettségin
– Megnéztem a tavalyi pótérettségi eredményeket, akkor 23,93%-os volt az átmenési arány. Közel 7%-kal javultak tehát az eredmények, ez mindenképpen jó – nyilatkozta lapunknak Bartolf Hedwig tanfelügyelő.
Az idei pótérettségi eredményei – nem számottevő módon – még változhatnak, és a fellebbezési periódus után, hét végére válnak véglegessé.

Pál Bíborka

: an accessible web community