A város egyik legrégebbi gázvezetékét cserélik a Petőfi utcában

Fotó: Csíkszereda Városháza – Facebook

Építőteleppé vált a Petőfi Sándor utca. A sétálóövezetben Csíkszereda egyik legrégebbi földgázvezetékét cserélik, és a munkálat sok türelmet igényel az ott lakók és a járókelők részéről is: eleve sok kellemetlenséggel jár, és régészeti lelőhely lévén a kivitelezés a tervezettnél tovább eltarthat – írja közleményében a polgármesteri hivatal.

A Petőfi Sándor utca teljes, 700 méteres szakaszán gázvezetékcserének fogott neki a közműhálózat kezeléséért felelő Delgaz Grid megbízásából a gyulafehérvári Art Instal Kft. A vezetékcsere régóta várt feladat, a hálózat ugyanis elavulttá vált, és biztonsági, megelőzési szempontból fontos a korszerűsítése.

A városháza május 25-i kezdéssel adott engedélyt a burkolat feltörésére, és a kivitelezés elvileg június 22-ig lejár. A beavatkozás azonban régészeti lelőhelyen, régészeti felügyelettel történik, és lehetséges, hogy a kivitelezőnek nem sikerül határidőre visszaállítania a korábbi állapotot.

Egy későbbi fázisban a munkálatok idejére lezárják az autós forgalom előtt a Petőfi Sándor utca felső szakaszát. A városháza kéri az ott lakók, a vendéglátóegységekben fogyasztók, és minden arra járó türelmét, megértését.

HN-információ