A tetőzettel és a fűtésrendszerrel dolgoznak

Az épület tetőszerkezetével dolgoznak. Szükségszerű munkálatok

Minden nyáron komoly munkálatokat végeznek a gyergyó­szentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolához tartozó egyik intézményben, ezúttal a Csodavilág napköziben zajlik felújítás. Kijavítják a tetőszerkezet hibáit, fűtésrendszert alakítanak ki, ezt követően pedig a belső termek is új köntöst kapnak – tájékoztatott Gáll Árpád igazgató. Mint mondta: mindez csak a tervek első részének megvalósítása, a fő cél az épület egészének rendbetétele.

Az épület tetőszerkezetével dolgoznak. Szükségszerű munkálatok
Az épület tetőszerkezetével dolgoznak. Szükségszerű munkálatok

Nagyobb esőzések alkalmával folyamatosan beáztak a termek, sürgősen változtatni kellett ezen – indokolta a tetőzet felújításának szükségszerűségét Gáll Árpád, hozzáfűzve: nemcsak a cserepeket, hanem az itt-ott már elkorhadt faszerkezet egyes részeit is kicserélik.
– Jelenleg az új cserepek elhelyezése következik, ugyanakkor a csatorna esetleges hibáit is kijavítják a szakemberek – mutatott rá az igazgató.
Mostanáig csempekályhákkal oldották meg a termek fűtését, Gáll Árpád tájékoztatása szerint azonban ez is megváltozik: kiépítik a központi fűtést, amelyhez már elkészült a szükséges kazánház, a következő lépés a fűtőtestek felszerelése lesz. Az igazgató kifejtette: a belső munkálatok során ugyanakkor lebetonozzák és leszigetelik a padlót, újraparkettázzák azt, emellett pedig a falak is új köntöst kapnak.
– Az érintett termek teljes felújításáról beszélünk – hangsúlyozta Gáll Árpád. A tetőzet javítását, a központi fűtés kiépítését és a belső munkálatokat magában foglaló beruházás összértéke közel 100 ezer lej, az igazgató elmondása szerint azonban ezek csak az idénre tervezett elképzelések.
– Jövőre ugyanezen az épületen kívánjuk folytatni a munkálatokat, mind kívül, mind belül a teljes felújítást tűztük ki célul – fogalmazott, majd hozzátette: a Fogarasy Mihály Általános Iskola kis épületénél is lesznek változtatások: az intézmény tulajdonában lévő garázsokat lebontják, helyükre pedig játszóteret építenek a gyermekek számára.
Ősztől tehát részben megújult épületben rajtol a Csodavilág napközibe járó kicsik új tanéve, összesen hat csoport kezdi meg tevékenységét.

Kertész László

: an accessible web community