2021. április 19, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

A szünet volt a fordulópont

Az első két bajnoki mérkőzéssel ellentétben hétfőn este jól kezdett, ám rosszul zárt a VSK Csíkszereda férfi kosárlabda-csapata. A csíkiak két remek első játékrész után nem tudták tartani előnyüket, így győzelem nélkül zárták az első, Nagyszebenben tartott teremtornát.


Nem sikerült győzelemmel zárnia a VSK Csíkszereda csapatának a férfi kosárlabda országos bajnokság első három meccsét magában foglaló nagyszebeni teremtornát. Az első találkozón a házigazda BCU 105:90, a másodikon a FC Argeș Pitești 80:73 arányban nyert a csíkiak ellen, utóbbi találkozón Lászlófy Botond tanítványai közel álltak a bravúrhoz, és a játékuk reménykeltő volt az utolsó ellenféllel szemben.

Ennek megfelelően jól is kezdtek a csíkiak a VSK Focșani ellen, három perc alatt kilenc pontot szereztek, míg ellenfelüknek közel négy perc kellett ahhoz, hogy először a gyűrűbe találjanak. Folyamatosan a csíkiak vezettek, az első negyed végére hétre csökkent a Focșani hátránya, ám a nagyszünetig ezt kettővel növelték a Lászlófy-tanítványok, noha egy adott pillanatban tizenhattal vezettek. A pihenőt követően teljesen megváltozott a játék képe, hat perc alatt kiegyenlített a Focșani, a vezetést is átvette, innentől pedig a csíkiak rohantak az eredmény után, ám ők nem tudták megfordítani a meccset.

– Az elején remekül ment a játék a csapatunknak, a szünet után átállt az ellenfél egy kemény és agresszív védekezésre, nekünk meg elfogyott az energiánk, így a harmadik negyedben megfordult a játék képe. Sok rossz döntést hoztunk mind védekezésben, mind pedig a támadások során, ezt pedig próbáljuk kiküszöbölni a következő mérkőzésekig – nyilatkozta lapunknak a hétfői meccsről Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.

Eredmények

VSK Focșani – VSK Csíkszereda 77:70 (14:21, 20:22, 19:9, 24:18). A csíki pontszerzők: Miles Anthony Bowman 22 (4 x 3), Dainius Chatkevicius 12, Vlad Ioan Corpodean 10, Matevz Magusar 9 (1 x 3), Emanual McKoy Shepherd 9, Rait Riivo Laane 8. BCU Nagyszeben – FC Argeș Pitești 88:72, VSK-ESK Nagyvárad – VSK Temesvár 75:68. A Bukaresti Dinamo, a Konstancai Athletic Neptun és a VSK-U Craiova nem játszott az első teremtornán.

Az állás: 1. Nagyszeben 6 pont (3/0), 2. Nagyvárad 6 p. (3/0), 3. FC Argeș 5 p. (2/1), 4. Temesvár 5 p. (2/1), 5. Kolozsvári U-BT 4 p. (2/0), 6. Galac 4 p. (1/2), 7. Focșani 4 p. (1/2), 8. VSK Csíkszereda 3 p. (0/3), 9. Bukaresti Steaua 3 p. (1/1), 10. Târgu Jiu 3 p., (0/3), 11. CSO Voluntari 2 p. (0/2), 12. VSK-U Craiova 0 p., 12. Bukaresti Dinamo 0 p., 12. Konstancai ABC Athletic Neptun 0 p.

A VSK Csíkszereda Konstan-

cán játssza következő két mérkőzését, december 22-én 19 órától a házigazda ABC Athletic Neptun, 23-án 16 órától pedig a CSO Voluntari ellen lépnek pályára Lászlófy Botond tanítványai. December 29-én és 30-án Focșani-ban a Kolozsvári U-BT és a Steaua lesz a csíkiak ellenfele.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 40 birkát pusztított el a medve Nyikómalomfalván

Újabb medvetámadás történt Farkaslaka községben, ezúttal Nyikómalomfalva határában. A közbirtokosság juhaira támadt egy anyamedve két bocsával a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, és több mint...

Csapadékos marad az idő, de melegszik a levegő

Változékony, hőmérsékleti szempontból ingadozó, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 19-e és május 2-a...

Para Pista

– Malvin, mielőtt egy férfiről megállapítod, hogy ronda, jusson eszedbe, hogy ő nem szokott sminkelni!

Legfrissebb