A Sportklub nyerte az Erste Ligát

A Csíkszeredai Sportklub győzelmével zárult a jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idénye: a kék-fehérek a döntőt 4–2-es összesítéssel nyerte a Brassói Corona ellen.

A Sportklub döntő első meccsét Brassóban 3–0-ra nyerte, majd a második találkozón a Corona érvényesítette pályaelőnyét és 3–2-s győzelmet aratott. A döntő harmadik és negyedik mérkőzésének a Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont az elmúlt hétvégén, az első találkozót 5–0-ra a Sportklub, a másodikat a aranygóllal a Corona nyerte 5–4-re. Kedden a barcasági városban a Sportklub 4–2-re győzött és újra elvette a Corona pályaelőnyét, így a kék-fehérek „meccskoronghoz” jutottak.

A döntő hatodik mérkőzésének a Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont csütörtökön este, az első harmad végén Fowlie révén vezetést szerzett a Corona, ám a Sportklub számára szenzációsan sikerült a második harmad: Becze egyenlítését követően Taratuhin a vezetést is megszerezte, majd Becze duplájával már kettő volt a csíkiak előnye. A Corona McFadden révén újra a játékrész hajrájában talált a csíki kapuba, így egygólos hazai előnyről kezdték a felek az utolsó játékrészt. A harmadik harmad elején Blackwater újra kettőre növelte a csíkiak előnyét, ám Fowlie szépített, így küzdelmes játékot hozott az utolsó 15 perc. Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt a Corona edzője a csapat kapusát támadóra cserélte, ám a húzás fordítva sült el, hiszen Farkas betalált az üres ketrecbe, így végérvényesen eldöntötte a mérkőzés, valamint az Erste Liga idei győztesének kilétét.

Erste Liga döntő, 6. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–3 (0–1, 3–1, 2–1) /Becze (24., 37.), Taratuhin (29.), Blackwater (44.), Farkas (59.), illetve Fowlie (19., 46.), McFadden (39.)/. Az egyik fél negyedik sikeréig zajló párharcot a Sportklub 4–2-re nyerte.