A siker mellett a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb

Valósággal berobbant az autósportba Jakab Attila, aki egy szezon alatt a ralit, a hegyversenyt és a Szuper Szlalomot is kipróbálta. A sportágban csak Jaxyként ismert székelyudvarhelyi sportoló első idényében megnyerte a másodosztályú hegyibajnokság B kategóriáját. Idén viszont továbblépne, két pontvadászatban akar versenyezni.

– Mennyire értékeled sikeresnek a 2021-es évet?

– Nekem egy álmom vált valóra, ugyanis gyerekkorom óta vonzott az autósport, de főleg a rali. Tanulás, tapasztalatszerzés, fejlődés volt az első évben a célkitűzés, ehhez képest a másodosztályú hegyibajnokság B csoportjában bajnok lettem. Természetesen minden sportoló azért indul el egy pontvadászatban, hogy a végén bajnokként ünnepeljék, de érdekes módon nekem nem ez volt az elsődleges cél, mi több, nem gondoltam, hogy első szezonomban ez összejön. De nagyon örülök, hogy ez így sikerült, és ez ad egy lendületet az idei évre, ebben biztos vagyok.

– Több országos ralibajnokin indultál előfutóként, mondhatni a szelektíveken te voltál az első, aki versenytempóban ment. Szerinted melyik volt az idény legjobb versenye és melyik a legrosszabb – rendezés, pályák szempontjából?

– Természetesen a legjobban a hazai futamom, a Hargita Rali nyerte el a tetszésemet mind rendezés, mind szelektívek szempontjából. De nagyon szerettem a Bákó Ralit is, jó volt menni a sáros murván. A hegyiversenyek közül a barcarozsnyói futamon tapasztaltam nagyon jó szervezést.

– Először tavaly tartottak versenyt a Hargitafürdő felé vezető úton. Milyennek ítéled meg a pályát?

– Remek ötletnek tartom, hogy az amúgy remek kialakítású úton is tartottak egy versenyt, amit ügyesen kiviteleztek a szervezők. A Hargitafürdő pálya első szakasza nagyon gyors, majd következik egy technikás rész, nagyon kedveltem, és örülök, hogy idén is lesz verseny ott, szeretnék indulni és persze nyerni is. A versenyen egyébként jól éreztem magam, annak ellenére, hogy kategóriámban csak második lettem. Jó érzés volt hazai pályán autózni, népes volt a szurkolótáborunk is, így a szervizparkban csaptunk egy nagy grillpartit, csodás napot zártunk.

– Vidám embernek ismerlek, gondolom, volt vicces pillanat bőven a szezon során.

– Elmentünk egy versenyre, előtte felkészítettük az autót, gondoltuk, baj nem lehet, ezért a szervizcsapat egy civil autóval érkezett, hiszen nem kell semmit tenni a versenygépen. De a problémák egyre csak jöttek, rengeteg technikai gonddal küzdöttünk, úgy éreztem, sehogy sem áll össze se a versenygép, se a versenyzés, de végül minden jól alakult és dobogós helyen zártam. Volt, hogy lecsúsztam a pályáról, de nem törött az autó, megesett, hogy a pálya végén maradt a versenygép üzemanyag nélkül, szóval volt néhány élménydús hétvégém.

– Versenytársaid közül ki ment a leglátványosabban a szezon során?

– A hegyibajnokságban mindenki remekül megy, de talán a leglátványosabban a formaautókkal versenyzők mennek, többek között Emil Ghinea és Octavian Ciovică.

– A raliban van navigátor, a hegyiversenyben nincs. Ez hátrány számodra? Esetleg van edződ, aki a pályabejárások alatt segít, hogy miként vezess egy pályán?

– Nagyobb a biztonságérzet, amikor navigátor is ül mellettem, akiben teljes egészében megbízom. A hegyiversenyeken viszont egyedül kell begyakorolni és megtanulni a pálya minden szakaszán az egyeneseket, hol és milyen kanyar következik, és azt milyen íven kell bevenni, majd a futamon a legjobbat kihozni magadból és az autóból. A Székelyudvarhelyi Maxx Racing vezetője, Ferencz Csaba szokott elkísérni a hegyiversenyekre, tőle próbálojk tanulni vezetési technikát.

– Melyek a terveid idénre?

– Szeretnék mindenképpen ralizni és a hegyinajnokságban indulni. Utóbbiban szintet akarok lépni, és a másodosztályból a „nagy” pontvadászatban indulni. Raliban pedig a másodosztályt tűztem ki célul, ebben segít a Maxx Racing. A Subaru Impreza lecserélésén is gondolkodom egy kisebb kategóriás autóra, a választás Suzuki Swift Sport vagy Renault Clio, ám egyelőre nincs döntés, és ezt befolyásolja majd a költségvetés is. Tavaly a Webgurus, az Adventure Club, a Jax Garage, a Sun Garden, a Wow Design, a TAP moto, az Aranykakas, a Vendel Autószerviz, a ChipEld, a Farmer Hús–Hentes Szaküzlet, a Szegedi Building, a Fresh Juice, az Amen Sicrie, az Autó Kádár, a Levi Gumi, a Rustic Butique, a #varfalconstruct, az Xtra Motors, a Tom Cook’s, a Farkas Bor Szaküzletm az EPTLogistic, a Metabond, valamint a Maxx Racing, a Vekker kávé közösség és a Visit Harghita voltak a partnereim, akikkel együtt értünk el minden sikert.

– Kit tartasz az ország legjobb ralipilótájának?

– Messzemenően Simone Tempestini a leggyorsabb az országos bajnokságban, de nem szabad megfeledkezni az „öreg” nagyágyúkról, Bogdan Marișcáról és Dan Gârtofanról sem. Az elmúlt évben volt lehetőségem előttük autózni, mint felvezető, és ez egy felejthetetlen emlék és élmény marad számomra. De van több fiatal pilóta, akik akár már idén is meglepetést okozhatnak.

Kopacz Gyula