2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

A Románia-kupáért küzdöttek Aradon

Hat éremmel tértek haza a Hargita megyei serdülő ökölvívók az elmúlt héten Aradon tartott Románia-kupa küzdelmeiről. A viadalon százötven sportoló vett részt az országból, de jelen volt a csíkszeredai Bene Regaz SE két, valamint a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó SK nyolc ökölvíja is, többüknek az emúlt heti verseny jelentette az első megmérettetést.

Egy arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tértek haza a Hargita megyei serdülő korosztályú ökölvívók az elmúlt héten Aradon tartott Románia-kupa küzdelmeiről. A csíkszeredai Bene Regaz SE és a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó SK edzője is elégedett tanítványai teljesítményével, hiszen az U13-14-es korosztályú sportolók közül többnek az aradi verseny volt sportpályafutásuk első hivatalos megmérettetése.
A Bene Regaz SE két sportolóval indult a Románia-kupán, Szőcs Bence László és Sabu Kristóf is a 41,5 kilogrammos súlycsoportban küzdött. Sabu Manea David Cosmin ellen lépett a ringbe a negyeddöntőben, a mindössze második hivatalos meccsét vívó csíkszeredai sportoló férfias küzdelem után szoros csatában maradt alul a iași-i ellenfelével szemben. Szőcs Bence László Tabirca Cristian Alexanderrel szemben remekül küzdött, a mérkőzés végén a csíki sportolót látták jobbnak a bírók a năvodari-i ellenfelével szemben.
Az Erdélyi Godako Ökölvívó SK sportolója, Benedek Péter Pál szintén a 41,5 kilogrammos súlycsoportban szerepelt, ő először a fălticeni-i Strajeriu Sergiu ellen nyert, majd az elődöntőben a Bene Regaz SE sportolója, Szőcs Bence László ellen lépett szorítóba. A párharcot a gyergyószentmiklósi sportoló nyerte, így eldőlt, hogy a súlycsoportban lesz legalább két Hargita megyei érmes. Benedek végül a döntőt is megnyerte, mert ellenfelét, Jgheban Andrei Iuliant (Orăștie) edzői leléptették. Így a 41,5 kilogrammos súlycsoportban Benedek Péter Pál arany-, Szőcs Bence László pedig bronzérmes lett.
A 40 kilogrammos súlycsoportban a szintén godakós Vajda István a negyeddöntőben kiütéssel nyert a motrui Gogan Eric Octavian ellen, ám az elődöntőben Tănase Răzvan Florin (Onești) legyőzte őt, így a gyergyószentmiklósi sportoló bronzérmes lett. A 43 kilogrammos súlycsoportban Baila Ali sokáig nem volt a ringben, hiszen a Godako sportolóját a cernavodăi Grigore Daniel Adrian kiütötte.
A 48 kilogrammos súlycsoportban két gyergyószentmiklósi sportoló is bronzérmes lett. A petrozsényi, de a Godako SK színeiben sportoló Burleac Alexandru Adrian a negyeddöntőben nyert Ivanovici Luca David (ISK Husi) ellen, ám az elődöntőben legyőzte őt Buletică Ciprian Iulian (Șomuz Fălticeni), így ő kapta az egyik bronzéret. Buzás Robert Zsolt a negyeddöntőben kiütéssel nyert a kolozsvári Domentii Cezar ellen, de a későbbi győztes Bukaresti Dinamo ökölvívójától, Gheraliu Mario Claudiu Dinamo kikapott elődöntőben, így ő vehette át a súlycsoport második bronzérmét. A 65 kilogrammos súlycsoportban a Godako SK sportolója az elődöntőben kezdett és legyőzte Mironescu Daniel Sorint, a döntőben viszont kikapott a Bukaresti Dinamo ökölvívójától, Simion Radu Nelutól.
A 46 kilogrammos súlycsoportban két gyergyószentmiklósi ökölvívó is indult, ám David Adrian Antonio és Sinka Botond számára is egy kolozsvári ellenfél állta útját a negyeddöntőben.
A Bene Regaz SE ökölvívóit Todor Loránd és Orbán Attila, míg az Erdélyi Godako Ökölvívó SK sportolót Huszár Árpád és Máthé István készítette fel a versenyre.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Az embereknek mindig is igényük volt arra, hogy történeteket meséljenek

André Ferenc Csíkszeredában született, jelenleg Budapesten él. Fiatal slammer, költő, a Babeș‒Bolyai Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója. Kortárs román lírát fordít, slam poetry bajnokságokat és...

Radikalizmus?

Radikalista, szélsőséges – az emberek általában negatív jelentést tulajdonítanak ezeknek a szavaknak. Időnként, talán a radikalista nézőpont szükségszerű, bizonyos helyzetekben és kérdésekben megengedett, ami...

Legfrissebb