2021. április 14, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

A Rapid az első, az ASU Poli az utolsó ellenfél

A Bukaresti Rapid ellen kezdi és a Temesvári ASU Politehnica ellen zárja a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszását az FK Csíkszereda, mindkét mérkőzésen Valentin Suciu tanítványai lesznek a pályaválasztók. A sorozat a hétvégén rajtol, és május 22-én, tíz fordulót követően zárul.

Elkészült a labdarúgó 2. Liga 2020/2021-es idény felsőházi rájátszásának műsora a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában tegnap délelőtt tartott sorsolást követően. A bajnokság második felének programját nem alapszakaszban elért helyezés szerint állították össze, hanem mind a hat csapat sorshúzás alapján kapott egy számot, majd a Berger-táblázat alapján párosítva alakult ki a menetrend. Az FK Csíkszereda hazai pályán kezdi és fejezi majd be a felsőházi rájátszást, amelynek első fordulóját a hétvégén, az utolsót május 22-én tartják.
A felsőházi rájátszásból akár négy csapat is elhagyhatja az idény végén a másodosztályt. A pontvadászat második része, azaz a tizedik fordulót követően a tabella első két helyezettje feljut az 1. Ligába, míg a harmadik és negyedik helyezett az első osztály alsóházi rájátszásának hetedik és nyolcadik helyezettjével vív selejtezőt a feljutásért vagy bennmaradásért.
A menetrend szerint nyolc hétig tart a rájátszás, minden hétvégén rendeznek fordulót, két alkalommal pedig hétközben is pályára lépnek a csapatok. Az alapszakaszban elért pontokkal indítják a rájátszást a gárdák, így az U Craiova 1948 35, a Dunărea Călăraşi 34, az SK Mioveni és a Bukaresti Rapid 33, míg az FK Csíkszereda és a Temesvári ASU Politehnica 32 ponttal vág neki a bajnokság második részének.
Érdekesség, hogy a felsőházi ellenfelei közül az FK-t csak a Dunărea tudta legyőzni (0–2), a csíkiak a Rapid (3–1) ellen idegenben, az ASU Politehnicával (2–0) szemben hazai környezetben nyertek, míg az oltyánokkal vendéglátóként, az SK Mioveni-nel pedig vendégként játszottak 1–1-es döntetlent.

A csíkiak menetrendje
Az FK Csíkszereda a hétvégén a Rapid ellen kezdi meg a felsőházi rájátszást, a második fordulóban (április 10.) pedig Mioveni-ben vendégszerepelnek a piros-feketék. Az első hétközi forduló a harmadik lesz, amely során április 14-én az FK az alapszakasz-győztes U Craiovát fogadja, majd a negyedik fordulóban (április 17.) újra házigazda lesz a csíki gárda a Dunărea ellen. A rájátszás első felének zárásaként Temesvárra utaznak a piros-feketék április 24-én, a hónap utolsó napján pedig a fővárosban a Rapid ellen vendégszerepelnek Valentin Suciu tanítványai. A hetedik fordulóban (május 8.) az SK Mioveni látogat Csíkszeredába, a második hétközi fordulóban (május 12.) pedig Craiován szerepel az FK. Az oltyán fővárosból Călăraşi-ra utazik az FK, ahol az utolsó előtti fordulóban a Dunărea ellen lép pályára május 15-én, majd a rájátszást hazai pályán az ASU Politehnica ellen zárják Valentin Suciu legényei május 22-én.
A dátumok csupán irányadóak, hiszen a közvetítési jogokat tulajdonló tévétársaság kérésére akár egy-két napos eltérések is lehetnek.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Kormányprogram révén újul meg a csíkmadarasi és a korondi iskola

Iskolákat, utakat és járdákat újíthatnak fel, illetve egy új kulturális központ is épülhet a 106 476 282,95 lej értékű finanszírozásból Székelyhídon, Csíkmadarason, Korondon, Hátszegen, Zágorban...

Az első dózis oltás után 18 ezernél többen fertőződtek meg

Országos szinten az oltási kampány december 27-ei kezdetétől április 11-éig 18.630 (0,81 százalék), a koronavírus elleni oltás első dózisával beoltott személynek lett pozitív a...

Zsuzsi mesevilága: a csupa rózsaszín sütiműhely

András Zsuzsi tíz éve készít süteményeket, tortákat. Amikor elkezdte, alig volt 9 éves. „Minden egy szülinapi bulival indult: egy adag muffint készítettünk édesanyámmal ajándékba...

Legfrissebb