2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

A nyolcaddöntőben búcsúztak

Buzău adott otthont az egyéni és páros asztalitenisz országos bajnokságnak, amelyen az ISK-SZAK Székelyudvarhely kilenc sportolója is részt vett. Párosban két duó, míg egyéniben szintén két sportoló jutott el a nyolcaddöntőig.

Buzău adott otthont az egyéni és páros asztalitenisz országos bajnokságnak, amelyen az ISK-SZAK Székelyudvarhely kilenctagú küldöttsége is jelen volt. A csütörtökön kezdődött és tegnap véget ért megmérettetésen a nyolcaddöntőbe jutás volt a legjobb eredménye a székelyudvarhelyi csapatnak.

A párosok országos megmérettetésén György Szilárd Cazacu Alexandruval nevezett, ám a mioveni-i sportoló nem jelent meg az országos bajnokságon. Sánduly Levente Tamás Szabolccsal, Karácsony Dániel Mózes Botonddal, Balázs Csaba Geréb Attilával, György István pedig Jenei Barnabással alkotott párost, ahol a küzdelmek 32 asztalon kieséssel rendszerben kezdődtek el.

A György István és Jenei Barnabás alkotta kettős 3–2-re nyert a Similescu–Mănescu páros ellen és jutott a legjobb tizenhat közé, ahol az erőnyerő Cristian Pletea és Rareș Șipos alkotta duóval mérkőzött, a találkozót az utóbbi páros nyerte 3–0-ra és menetelt a döntőig. A Mózes–Karácsony páros az első körben búcsúzott, miután 3–0-ra veszített az Uță–Bîrlan kettős ellen, akárcsak a Tamás–Sánduly páros, amelyet a Roman–Moldovan duó búcsúztatott 3–1-es sikert követően.. Elmaradt az ISK–SZAK belharc, hiszen György Szilárd társa, Cazacu Alexandru végül nem indult az országos bajnokságon, így a Balázs–Geréb páros játék nélkül jutott a legjobb tizenhat közé. A székelyudvarhelyi páros a nyolc közé jutásért a Andrei Flămând és a Dragoș Oprea alkotta kettőssel játszott, ám nem sikerült a bravúr és 3–0-s vereséggel zárták a viadalt. A négy és fél székelyudvarhelyi páros közül kettő jutott a legjobb tizenhat közé.

Egyéniben György István a 3. csoportba kapott besorolást és három vereséggel zárt, Oprea Dragoș, Roșca Mihai és Mirea George is 3–1-re győzte le a székelyudvarhe­lyi sportolót. Sánduly Levente is a csoportkörben búcsúzott, Bîrlan Andrei 3–0-ra, Oprea Luca 3–1-re, míg Glogogeanu Alex 3–0-ra nyert az ISK-SZAK sportolója ellen. Mózes Botond sem jutott túl a csoportkörön, miután Nemaciuc Mihai és Dudun George is 3–0-s sikert aratott a székelyudvarhelyi asztalteniszező fölött. Jenei Barnabás egy győzelemmel a 9. csoport harmadik helyén zárt, az ISK-SZAK sportolóját Tomică Andrei 3–1-re, míg Mănescu Mihăiță 3–2-re győzte le, Ciubotariu Andrei ellen pedig 3–0-ra nyert. Balázs Csaba a 10-es csoportban Istrate Andreitől és Toma Dariustól is 3–0-ra kapott ki, így az utolsó helyen zárt. Geréb Attilának szettet sem sikerült nyernie a 12. csoportban Moldovan Daniel, Bărbulescu Cristian és Vasilache Sebastian ellen, akik 3–0-s sikerekkel jutottak túl a székelyudvarhelyi sportolón. Karácsony Dániel is pont nélkül zárta a 13. csoportban a küzdelmeket, Bogdan Cristian, Roman Bogdan és Pop Mihai is 3–0-ra nyert az ISK-SZAK sportolója ellen.

György Szilárd fölényesen végzett a 8. csoport első helyén, miután Simulescu Danielt és Nicolae Alint 3–0-ra, Frățilă Robertet pedig 3–1-re győzte le, Tamás Szabolcs is elsőként jutott tovább a 11-es csoportból, ahol Zamfir Mihait és Uță Adriant is 3–1-re győzte le, Medves Antal pedig nem jelent meg a megmérettetésen. A két székelyudvarhelyi sportoló így a főtáblára – a legjobb 32 közé jutott. Tamás Szabolcs Nemaciuc Mihait 4–1-re, míg György Szilárd Poștoacă Gabrtielt 4–0-ra legyőzve jutott a legjobb tizenhat közé. Tamást a nyolcaddöntőben Rareș Șipoș győzte le 4–0-ra, míg György Szilárd szoros csatában 4–3-ra kapott ki Chiriță Cristiantól.

A nőknél Szőcs Bernadette kétszettes hátrányból 4–2-re győzte le a döntőben Eliza Samarát, míg a harmadik helyen Irina Ciobanu és Andreea Dragoman zárt. A férfiaknál a címvédő Ovidiu Ionescu 4–2-re nyert a döntőben Cristian Pletea ellen, míg a harmadik helyen Szőcs Hunor és Rareș Șipoș zárt.

Vegyes párosban a Szőcs Bernadette és Ovidiu Ionescu alkotta kettős 3–0-ra nyert a Cristian Chiriță és Irina Ciobanu duó ellen.

Női párosban az Irina Ciobanu és Adina Diaconu kettős 3–1-re győzte le a Szőcs Bernadette és Andreea Dragoman alkotta csapatot, míg a férfiaknál az Ovidiu Ionescu és Cristian Chirița kettős 3–1-re nyert a Cristian Pletea és Rareș Șipoș duó ellen.

Érdekesség, hogy Szőcs Ber­nadette és Ovidiu Ionescu minden számban döntőt játszott, előbbi két, utóbbi pedig három bajnoki címet szerzett.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Bohoszkóp hétről-hétre

Közmondással jellemezve… Kos: Jobb az elég, mint a Kos. Bolond lyukból szagos szél fúj.   Bika: A lónak négy lába van s mégis hány körme? Minden szamár a másik...

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb

Bohoszkóp hétről-hétre

Bárkit beoltanak

Para Pista

Lehet-e felnőtté válni?