A megyében mintegy 30 ezer oltást adtak be eddig

Az oltási kampány kezdete óta mintegy 30 ezer embert oltottak be koronavírus ellen Hargita megyében – közölte csütörtökön a prefektusi hivatal.

A megyében január 4-én adták be az első vakciánt, az oltási kampány első, kizárólag az egészségügyben, valamint a szociális gondozási ágazatban dolgozók számára fenntartott időszakában. Ekkor 4751 személyt oltottak be, míg a kampány második szakaszában 24 974-et.

A kormánymegbízotti hivatal által összesített adatokból az is kiderül, hogy a megyébe 33 027 adag vakcina érkezett, többségük – 29 157 dózis – a Pfizer-BioNTech terméke, a Modernáé 2690, míg AstraZenecáé 1180. A térségben egyébként nem jegyeztek súlyos ellenreakciót egyetlen páciens esetében sem az oltásokat követően.

Hargita megyében jelen pillanatban 12 oltási központ működik, ezek közül háromban kizárólag AstraZenecával, míg a fennmaradó kilencben Pfizer-BioNTech-kel és Modernával immunizálnak. Az aktualizált adatok szerint a megyében 0,76 ezrelék a fertőzési ráta, az elmúlt 24 órában összesen 30 új koronavírusos-fertőzést jegyeztek.

HN-információ