A mallersdorfi ferences nővérek alapítójukért adnak hálát

A Mallerdsdorfi Ferences Nővérek alapítójuk, Boldog Joseph Nardini emléknapjának megünneplésére készülnek. A székelyudvarhelyi ferences templomban ma este 8 órától szentségimádás lesz, amely éjjel fél 11 órakor szentmisével zárul. Szombaton a délelőtt fél 11-kor kezdődő szentmise keretében első fogadalmat tesz Bálint Hajnalka, szerzetes nevén Ágnes nővér, a Szent Családról nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek rendjének elöljárói és Tamás József püspök úr jelenlétében.

Együtt az imában Székelykeresztúron. A székelykeresztúri Élet a lélekben plébániai imacsoport megalakulásának 8. évfordulóján imanapot tartanak január 28-án, szombaton. Az imanap, melynek mottója Legyetek irgalmasok, amint az Atyátok is irgalmas, fél 10-kor kezdődik és délután 5 órakor hálaadó szentmisével ér véget.

Apa-lánya lelkigyakorlatot tartanak a segítőnővérek január 28-án Csíkszentdomokoson, a Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban. A Szent László-évhez kapcsolódva a lányok és édesapák hitbeli erényei, valamint identitásuk megerősítésére fókuszálnak Ilyés Erika vezetésével. Jelentkezni a 0744–542008-as vagy a 0741–624452-es telefonszámokon lehet.

A Regnum Christi Alapítvány fiataljai szombaton 19 órakor a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánia nagytermébe egy Keresztény Tea Partira hívják és várják a 17–25 év közötti fiatalokat. Az est témája: Az igazi öröm titka. A parti folyamán lesz játék, kreativitás, beszélgetés, tánc, jó hangulat és meglepetések.