A lakástulajdonosi társulás kifogásolja a beépítést

Áll a munka a Mihai Eminescu u. 1. sz. alatt. Tisztázatlan tulajdonjog Fotó: Balázs Árpád

Szabályos eljárás keretében kért építkezési engedélyt a Mihai Eminescu utca 1. szám alatti tömbház földszintjén működő cég, a lakástulajdonosi társulás azonban kifogásolta a beépítést. A terület tulajdonjogát ezután fogják teljesen egyértelműen tisztázni – pontosított Antal Attila alpolgármester.

Áll a munka a Mihai Eminescu u. 1. sz. alatt. Tisztázatlan tulajdonjog Fotó: Balázs Árpád
Áll a munka a Mihai Eminescu u. 1. sz. alatt. Tisztázatlan tulajdonjog Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]A[/dropcap]mint arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, a Mihai Eminescu 1. szám alatti tömbház lakástulajdonosi társulása panaszt tett a polgármesteri hivatalnál, mivel kifogásolták, hogy az egyik cég az épület Sapientia felőli oldalán beépítette a járdát, és az Építkezési Felügyeletnél is feljelentést tettek, aminek következtében a prefektus a törvényszéken kérte a létesítmény építkezési engedélyének a megsemmisítését.
Antal Attila alpolgármester csütörtöki levelében az üggyel kapcsolatban kifejtette: a cég szabályos eljárás keretében kért építkezési engedélyt. Időközben kiderült, hogy a lakástulajdonosi társulás egyáltalán nem szeretné, ha beépülne az a felület, ezért feljelentést tett. A feljelentést követő kivizsgáláson kiderült, hogy nem egyértelmű a beépített terület tulajdonjoga, és az építkezési engedély kibocsátásakor erre nem figyeltek fel – írja a megbízott polgármester. – Ugyan a lakástulajdonosi társulás ezt próbálta jelezni és érvelt az mellett, hogy nem adható ki az építkezési engedély, a beruházó által bemutatott dokumentumok alapján akkor úgy látták a kollégák, hogy kiadható az engedély, a kiszabott feltételek betartásával, azaz ha az épület mellett és a létesítmény körül megépíti a járdát – indokolta Antal Attila. Hozzátette, az Építkezési Felügyelőség mind hatóság kérte az építkezési engedély megsemmisítését és megbüntette a főépítészt. A terület tulajdonjogát ezután fogják teljesen egyértelműen tisztázni – jegyezte meg az alpolgármester.

Háromszéki Eszter