A kórházmenedzsertől várják a nevesítést

A kórházmenedzsertől várják a nevesítését annak a személynek, akit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház medikális igazgatói tisztségére nevezhet ki a megyei tanács – derül ki abból a válaszlevélből, amelyet Borboly Csaba megyeitanács-elnök juttatott el szerkesztőségünkbe.

[dropcap]M[/dropcap]int tegnapi lapszámunkban hírül adtuk, várhatóan szeptemberben írnak ki újabb versenyvizsgát a megyei kórház medikális igazgatói tisztségére, miután az előzőleg meghirdetett megmérettetéseken nem volt jelentkező. Dr. Demeter Ferenc kórházmenedzser lapunknak akkor azt mondta, úgy tudja, hogy addig, míg valaki sikeresen versenyvizsgázik a tisztségre, a kórházat fenntartó megyei önkormányzat kinevez egy ideiglenes orvosigazgatót, de hogy mikor és kit, arról nincs információja. A kérdéssel még a közlés előtt megkerestük a megyei tanács elnökét is, aki csupán cikkünk megjelenése után válaszolt, és arra kért, hogy pontosítsuk az egyoldalú tájékoztatást.
„A Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatói állásával kapcsolatosan Demeter igazgató úrral nagyon sok egyeztetés zajlott az elmúlt időszakban. Több alkalommal is jeleztük, hogy várjuk a nevesítést a részéről, elmondása szerint nagyon sok orvossal egyeztetett és még folyamatban vannak az egyeztetések. Minden beszélgetéskor azt is elmondtam az igazgató úrnak, hogy az orvosigazgató személyét csak formailag nevezi ki a megyei tanács elnöke, mivel ezt a tisztséget olyan személy kell betöltse, akit a többi orvos is támogat vagy elfogad, ezért fontos, hogy ő nevesítsen egy személyt” – áll a megyei önkormányzat válaszlevelében. A levél részletesen közli azokat a május 27. és augusztus 5. közötti időpontokat is, amelyek során – a felsorolás szerint hét alkalommal – történt egyeztetés a medikális igazgatói funkció betöltésével kapcsolatosan.

Forró-Erős Gyöngyi

: an accessible web community