Kiegészítették Székelyudvarhely költségvetését

A tanácsülés helyszíne. Kiegészítették a költségvetést | Fotó: Hodgyai István

Egyetlen napirendi pont miatt hívták össze Székelyudvarhely önkormányzati képviselőit péntek reggel. A költségvetés kiegészítésére vonatkozó határozattervezetet a jelenlévők egységesen fogadták el.

Rendkívüli tanácsülést tartottak pénteken a polgármesteri hivatal tanácstermében, mivel fél év elteltével, június elsejétől lehetőség adódott arra, hogy átcsoportosításokat, kiegészítéseket végezzenek, illetve beruházási listákat módosítsanak. A tárgyalt módosításokat számos alárendelt intézménytől érkezett kérésnek eleget téve kezdeményezték. A költségvetés mellett a beruházási listákat is érintette a módosítás. Néhány hónappal ezelőtt már szó volt arról, hogy a városi kézilabdacsapat több mint egymillió lejt kaphat – a költségvetésük kiegészítése most vált aktuálissá.

A Városháza Udvarhelyen. Kora reggel hagytak jóvá kisebb-nagyobb összegeket | Fotó: Hodgyai István

Hasonlóan sürgető probléma a tömegközlekedés fejlesztése. A frakciókkal egyeztetve 2 millió 100 ezer lejt különítettek el kimondottan autóbuszok vásárlására. Venczel Attila főjegyző a költségvetés módosítására vonatkozó határozattervezettel kapcsolatban elmondta, hogy a beruházási listát csak úgy lehet módosítani, ha a beruházási tételek között csoportosítják át az összegeket, de nem vesznek fel újabbakat a sorba. Ahhoz, hogy az autóbuszok beszerzése megvalósuljon, más beruházásoktól kellett pénzt elvenniük. A tanácsülésen elhangzottak alapján két dízel és egy elektromos, húsz-húsz ülőhelyes buszt vásárolnak.

Miklós Dalma

: an accessible web community